06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Udruženje “Protiv zaborava” obeležilo Međunarodni dan nestalih

2 min read

Povodom Međunarodnog dana nestalih u sedištu Zajedničkog veća opština u Vukovaru održano je tradicionalno okupljanje članova Udruženja srpskih civilnih žrtava rata “Protiv zaborava”. Pored članova udruženja, jučerašnjem sastanku prisustvovali su i saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov i predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Sekretar Branko Jurišić upoznao je domaćine s radom udruženja “Protiv zaborava” sa sedištem u Zagrebu i problemima s kojima se susreću.

– Tri su osnovna pravca u kojima delujemo, a to su i tri glavna problema. Mnogi naši članovi još uvek tragaju za svojim, u ratu ubijenim i nestalim članovima porodica. Drugi problem su postojeći sudski sporovi koje su naši članovi, tragajući za pravdom, pokrenuli i izgubili, a sada se od njih traži naplata sudskih troškova. U pitanju su enormne cifre. Treći problem je taj što država izbegava da procesuira poznate počinioce – rekao je Jurišić.

U svom obraćanju članovima udruženja “Protiv zaborava” saborska zastupnica Dragana Jeckov i predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić obećali su da će i dalje podržavati njihov rad. Najavili su i neke konkretne korake, kao što su razgovori s predstavnicima vlasti u Hrvatskoj i Srbiji.

Izvor: ZVO

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.