20/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Sastanak projektnog tima Dečje olimpijade

2 min read

 

U prostorijama Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije u Vukovaru danas je održan sastanak projektnog tima Dečije olimpijade koja će se održati sredinom oktobra u Negoslavcima. Učesnici Dečje olimpijade, koja se svake godine održava u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine VSŽ su vrtići i vrtićke grupe pri osnovnim školama s područja Vukovarsko-sremske županije u kojima se program provodi na srpskom jeziku i pismu.

– Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je preko Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu drugu godinu zaredom obezbedilo finansijska sredstva za održavanje ove manifestacije, ove godine u iznosu od 200 hiljada dinara – kaže predsednik VSNM VSŽ i voditelj projektnog tima Dečje olimpijade Svetislav Mikerević:

– Deca predškolskog uzrasta takmičiće se u četiri sportske discipline, u trčanju štafete 4X25 metara, trčanju na 50 metara, skoku u dalj i igri između dve vatre – rekla je Radmila Latas, direktorica DV “Zlatokosa” Borovo i koordinatorka olimpijade.

Domaćin ovogodišnje Dečje olimpijade je Osnovna škola Negoslavci, u kojoj je organizovan i rad s decom predškolskog uzrasta.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.