16/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nemački film “Iz ništavila” najbolji dugometražni film 11. VFF-a

2 min read

Nemački film “Iz ništavila” reditelja Fatiha Akina najbolji je dugometražni film 11. Vukovar film festivala.  Najboljim kratkim igranim filmom proglašena je rumunska “Noć u Tokorikiju” rediteljke Roxane Stroe. 

Odluka žirija bila je jednoglasna, istakao je predsednik žirija glumac Emir Hadžihafizbegović. Pored poznatog Sarajlije, članovi žirija bili su i Branka Papić i Dean Kotiga.

Najbolji dokumentarni film je nemačko/britansko/danske koprodukcije “Obećanje”, delo rediteljskog dvojca Karina Steinbrergrera i Marcusa Vettera, a u kategoriji dokumentarnih filmova dodeljena su i posebna priznanja i to za film “Kamo gospođice” rediteljke Manuele Bastian i film “U potrazi za Edith” reditelja Petera Stephana Jungka.

O najboljim dokumentarnim filmovima odlučivao je žiri u sastavu: Irena Škorić, Marek Tomasz Pawlowski i Tim Van Beveren.

Osim Nagrade za životno delo koju je dobio Antun Vrdoljak, posebno priznanje VFF-a za doprinos hrvatskoj kinematografiji dobio je pisac Pavao Pavličić.

Ovogodišnji 11. VFF održan je u periodu od 21. do 26. avgusta. Na deset lokacija u Vukovaru, Osijeku, Belom Manastiru i Valpovu prikazano je 80 filmova u 13 kategorija, a Festival podunavskih zemalja imao je i bogat popratni program.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link