15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Uskoro početak izgradnje nove višestambene zgrade na Sajmištu

2 min read

Državni sekretar Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i direktor vinkovačke firme Watmont d.o.o Marko Maslov potpisali su juče u gradskoj većnici u Vukovaru Ugovor o izvođenju radova na izgradnji višestambene zgrade u ulici Ive Tijardovića na Sajmištu.

– Radovi bi trebali započeti za desetak dana i završiti u roku od 400 kalendarskih dana, a ukupna vrednost objekta iznosi 8,8 miliona kuna s PDV-om. Zgrada će biti izgrađena u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja za stambeno zbrinjavanje osoba s liste prvenstva grada Vukovara. U 21 stan će biti smešteni pripadnici braniteljske populacije, socijalno ugrožene osobe, porodice i potrebni kadrovi. Središnji ured preduzeće sve u svojoj moći kako bi se vreme čekanja na stambeno zbrinjavanje ili za dodelu građevinskog materijala skratilo. Do sada su na stambeno zbrinjavanje dodelom stana pojedini građani čekali i po desetak i više godina, što neki nažalost nisu dočekali jer su u međuvremenu preminuli ili se odselili– naglasio je državni sekretar Nikola Mažar.

Rekao je i da Grad Vukovar raspolaže stambenim fondom od 5.500 stanova, od kojih je do sada darovano ili otkupljeno 2.200. Revizijom je utvrđeno da se oko 300 državnih stanova ne koristi u skladu sa zakonskim odredbama zbog čega su 52 stana vraćena u nadležnost Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i biće dodeljena novim korisnicima. Lista čekanja za stambeno zbrinjavanje u Vukovaru trenutno ima 1.018 zahteva, a ove godine biće dodeljeno ukupno 130 stanova.

Svečanom potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji višestambene zgrade u ulici Ive Tijardovića prisustvovali su i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i zamenik vukovarsko-sremskog župana Damir Barna.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.