13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Delegacija ZVO posetila Vladu Vojvodine

3 min read

Delegacija Zajedničkog veća opština, predvođena predsednikom Srđanom Jeremićem, posetila je u četvrtak, 17. avgusta Vladu AP Vojvodine. U delegaciji Zajedničkog veća bili su i zamenici vukovarsko-sremskog i osječko-baranjskog župana Đorđe Ćurčić i Radomir Čvarković, koji su po funkciji i potpredsednici ove srpske institucije i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović. Delegaciju iz Vukovara primio je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i podsekretar Nebojša Vojnović.

“Na sastanku se razgovaralo o započetim projektima i mogućnostima proširenja postojeće saradnje. U tom smislu dogovoreno je da Zajedničko veće opština izradi plan i program aktivnosti za sledeću godinu i dostavi ga Vladi Vojvodine, kako bi se na taj način pokušala planirati veća finansijska sredstva u budžetu pokrajine za našu instituciju, s ciljem veće pomoći radu Zajedničkog veća opština, kao i svih opština koje deluju u njegovom sastavu” rekao je u izjavi medijima predsednik ZVO Srđan Jeremić.

U Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama održan je još jedan sastanak, gde je predstavnike Zajedničkog veća opština dočekao pomoćnik pokrajinskog sekretara Nebojša Kuzmanović sa saradnicima.

“Ovaj sekretarijat i sada finansijski pomaže veliki broj projekata ZVO koji su u fazi realizacije. Iz sekretarijata je obećano da će pokušati iznaći dodatna finansijska sredstva za naše KUD-ove, koji ove godine nisu dobili sredstva od Saveta za nacionalne manjine Republike Hrvatske te za nastavak sanacije Spomen-područja Dudik, vezano za popravak kamenih blokova” navodi predsednik ZVO Srđan Jeremić. Ističe i da je dogovorena poseta predstavnika AP Vojvodine Zajedničkom veću opština.Tom prilikom biće organizovan i sastanak s predstavnicima opština iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije sa srpskom većinom, na području koje pokriva ZVO.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link