21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Delegacija ZVO-a u Privrednoj komori Srbije

3 min read

Delegacija Zajedničkog veća opština (ZVO)na čelu sa predsednikom Srđanom Jeremićem boravila je juče u Privrednoj komori Srbije u Beogradu. Delegaciju u kojoj su bili još i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović i predsednik Odbora za privredu ZVO-a Rajko Lukić, primila je Danica Milovanović, savetnica predsednika Privredne komore Srbije sa saradnicima.

“Želimo da uspostavimo tešnju saradnju sa privrednicima iz naše matične države sve sa ciljem i željom da neki od privrednika iz Srbije investiraju ovde, otvore pogone i zaposle ljude na ovom području”, rekao nam je Jeremić i dodao da su u tom smislu dogovorene i neke konretne aktivnosti.

“Zajedničko veće opština će do 20.septembra napraviti jednu brošuru o svima opštinama koje se nalaze u sastavu ZVO-a, sa njihovim osnovnim karakteristikama, komparativnim prednostima, elementima vezanim za ulaganja odnosno preduslovima kao što su poslovne zone, benefitima koje mogu da ponude potencijalnim investitorima i merama koje su spremni da usvoje kako bi privukli investitore iz Republike Srbije. Nakon što tu brošuru završimo, Privredna komora Srbije će je zajedno sa jednim pozivnim pismom poslati svim privrednicima u Srbiji kako bi se oni upoznali s mogućnostima ulaganja na našem području”, rekao je Jeremić i dodao da će nakon toga, najverovatnije sredinom oktobra, biti upriličen zajednički sastanak zainteresovanih privrednika iz Srbije i predstavnika ovdašnjih opština. Sastanku će prisustvovati i privrednici sa našeg područja s ciljem uspostavljanja saradnje s privrednicima iz Srbije ukoliko se radi o istim ili sličnim branšama.

“Ukoliko se ostvare ova ulaganja to će doprineti ostanku srpskog naroda na ovom području. Sada smo u situaciji da naši mladi odlaze izvan granica Hrvatske u potrazi za boljim životom što nije za osuditi imajući u vidu činjenicu da ovde teško mogu doći do radnih mesta, a ni primanja nisu ekvivalentna onome što za svoj rad mogu dobiti u nekim drugim zemljema, ali sam siguran da su ljudi spremni da ostanu ovde za neku pristojnu platu”, smatra Jeremić i dodaje da će potencijalna ulaganja iz Srbije doprineti privrednom razvoju ne samo lokalnih zajednica, nego i rastu ukupnog bruto društvenog proizvoda.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.