15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Pobednik borovskog turnira PZ “Brestove međe

3 min read

Proglašenjem pobednika i dodelom pehara sinoć je u Borovu završio Letnji malofudbalski turnir za Memorijal Jovana Sremca, u organizaciji Fudbalskog kluba “Sloga” iz Borova. Pobednik turnira u seniorskoj konkurenciji je ekipa Poljoprivredne zadruge “Brestove međe” iz Borova, koja je odbranila prošlogodišnju titulu pobedivši u finalu “Ortodox Gym” rezultatom 6:0.Treće mesto izborila je ekipa Kafe bara “Sport” koja je u utakmici za treće mesto pobedila “As Hibride” rezultatom 4:3. Prvoplasiranoj ekipi pripala je novčana nagrada u iznosu od pet hiljada kuna, dok su nagrade za osvojeno drugo i treće mesto dve hiljade i hiljadu kuna.

Za najboljeg golmana proglašen je Miro Pretić, najbolji strelac je Miloš Mišić, a najbolji igrač turnira Dejan Bjelović, kapiten pobedničke ekipe PZ “Brestove međe”.

 

U pionirskoj konkurenciji najuspešnija je bila ekipa kafe bara “Sport”, koja je u finalu savladala vršnjake iz “Brestovih međa”. Nakon utakmice koja je završila nerešeno, rezultatom 1:1, pristupilo se izvođenju penala. Konačni rezultat utakmice bio je 4:3 za Kafe bar “Sport”. Treće mesto bez borbe pripalo je ekipi “ENU-PRO” Borovo, budući da ekipa Radio Borova zbog manjka igrača nije mogla odigrati utakmicu. Nagrade za pionire bile su 50 odsto od uplata za osvojeno prvo mesto, 30 odsto za drugo i 20 odsto od uplata za osvojeno treće mesto.

Za najboljeg golmana u pionirskoj konkurenciji proglašen je Malik Cvijanović, najbolji strelac je Aleksej Dugić, a najbolji igrač Luka Cetina.

Nakon dodele pehara upriličeno je izvlačenje ulaznica za nagradnu igru. Prvu nagradu (TV prijemnik) osvojila je Nataša Jović iz Borova, drugu nagradu (ručni sat Zlatare “Rim”) Stevan Bojanić iz Bijelog Brda, a treću nagradu (bežični fiksni telefon) Slavko Cvijović iz Borova.

Predsednik Kluba Miloš Erić zadovoljan je ovogodišnjim turnirom, iako je ove godine bilo manje prijavljenih ekipa.

“Imali smo osam seniorskih i sedam pionirskih ekipa, čime moramo biti zadovoljni. Turnir je održan u periodu od 25. jula do 6. avgusta, kada je završeno finalno veče. Evidentno je da je manje zainteresovanih za ovaj sport, odnosno za ovakve turnire, ne samo kod nas već i u našoj okolini. I broj posetilaca je manji u odnosu na prošlu godinu, ali možemo reći da je borovski turnir posećeniji nego što je to slučaj u okolnim mestima. Imali smo 200-ak gledalaca svako veče, a finalne utakmice gledalo je približno 600 posetilaca” rekao je za Radio Borovo predsednik Fudbalskog kluba “Sloga” Miloš Erić.

Podsetimo, Letnji malofudbalski turnir za Memorijal Jovana Sremca održan je u okviru opštinske manifestacije “Dani Borova – Borovsko leto 2017-te”.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.