16/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Novi projekat Udruženja žena Vukovar: Osnaživanjem do bolje integracije

3 min read

Nakon uspešno provedenog trogodišnjeg projekta “Podrška ženama u nepovoljnom duštvenom položaju”, Udruženje žena Vukovar krenulo je s novim projektom “Osnaživanjem do bolje integracije”.

“Program je počeo ove godine u junu i traje do kraja maja 2020. godine. Program finansira Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku, a partneri su nam Hrvatski zavod za zapošljavanje Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar.Saradnici na ovom programu su Sigurna kuća Vukovar, Policijska uprava vukovarsko-sremska, udruženja Hrvatska žena Stari Jankovci te Udruženje Eko Panjik iz Trpinje”, rekla nam je Jelena Janković, asistentkinja na projektu i dodala da je cilj projekta osnaživanje, poboljšanje kvaliteta života te sticanja novih korisnih znanja i veština socijalno osetljivih grupa, nezaposlenih žena, žena korisnica socijalne pomoći, korisnica Sigurne kuće te osoba treće životne dobi.

“Jedan deo programskih aktivnosti provodiće se i u ruralnim područjima naše županije, kako bi pokrili regionalnu dostupnost ovih usluga te na ovaj način omogućili razvoj alternativnih i inovativnih usluga za korisnice kojima su iste usluge nedostupne. Odabrali smo tri Opštine- Bogdanovci, Trpinja i Stari Jankovci jer su to mesta niskog indeksa razvijenosti”, kaže Jelena Janković.

Prema njenim rečima grupa aktivnosti osmišljena za dugotrajno nezaposlene žene, korisnice socijalne pomoći i žene žrtve nasilja uključuje radionice za povećanje motivacije za traženje posla, radionice za povećanje informatičkih znanja i veština, radionice za poboljšanje kvaliteta života i kreativne radionice koje će imati za cilj ovoj grupi omogućiti osnaživanje, usvajanje novih znanja i vještina te povećanje motivacije za aktivnije učešće na tržištu rada. Program će, dodaje naša sagovornica, pozitivno delovati i na osobe treće životne dobi na način da će starije osobe zadovoljiti svoje potrebe za brigom o zdravlju, druženjem, aktivnim provođenjem slobodnog vremena i prevladavanjem usamljenosti, a u dugoročnom smislu to će im osigurati i dostojanstvenije životne uslove.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.