Nakon uspešno održanog takmičenja u pecanju na plovak za kadete, Sportsko ribolovno društvo “Sloga” iz Borova organizovalo je juče na Poretku i takmičenje u konkurenciji seniora. Na takmičenju je učestvovalo 16 takmičara, ističe predsednik društva Dragiša Stanić. U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Marinković Milan sa ulovom teškim 3600 grama, drugi je Šarkić Savo sa 2030 grama, treće mesto pripalo je Krnjajić Milanu sa 1300 grama, četvrti je Anđelković Nikola, a peti Jeremić Siniša. U ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Soka Mišić sa 800 grama ulova, druga je Vojnović Vena sa 530 g. Najveći ulov, soma od 1700 grama imao je Krnjajić Milan, a titula najupornijeg pecaroša s dve upecane ribe pripala je Draganu Višekruni, saznajemo od predsednika društva. Prvoplasirani Milan Marinković zadovoljan je ulovom i organizacijom ovogodišnjeg takmičenja.

“U mlađim danima imao sam više uspeha, sad kao stariji manje imam vremena za pecanje. Organizacije je dobra, a što se tiče takmičenja, neko ima više sreće, a neko manje”, kaže Milan. Sreća je poslužila i drugoplasiranog Savu Šarkića.

“Zadovoljan sam i organizacijom i ulovom. Desetak godina pecam. Ne postoji nikakva priprema, to je samo sreća i zavisi kakav je mamac. Imao sam crve na koje ništa nisam uhvatio, jedino na glistu đubretaru”, ispričao nam je Savo. Dugogodišnji član društva je i Milan Krnjajić, trećeplasirani na jučerašnjem takmičenju i takmičar s najvećim ulovom, kojem je pecanje, kako ističe, neka vrsta razonode. Najbolja u konkurenciji seniorki Soka Mišić nije zadovoljna ulovom od svega 800 grama

“Voda je niska, nema pecanja kad je pola metra dubine. Ne sećam se unazad nekoliko godina da je tako nizak vodostaj bio za vreme takmičenja”, kaže Soka koja je prezadovoljna organizacijom takmičenja.

“Prošle godine sam mislila hoću li se dogodine takmičiti jer imam 73 godine, ali evo me opet, nekako sam došla i zaista sam prezadovoljna bez obzira na ulov. Pecanjem se bavim od detinjstva, a sad mi je to terapija. Samo da mogu doći do Dunava. Psihički i fizički se lečim. Kad odem na Dunav ne razmišljam ni o bolesti, ni problemima, ni o godinama. Dokle god budem mogla, neću se odreći Dunava i pecanja”, dodaje naša sagovornica.

Pehare i statue najuspešnijim takmičarima uručio je predsednik Sportskog ribolovnog društva “Sloga” Dragiša Stanić. Borovski ribolovci nastavili su druženje na zajedničkom ručku u prostorijama društva.