Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara provodiće tokom leta niz aktivnosti. U odeljenju “Spajalica” Gradske biblioteke Vukovar sredom od 10 do 12 časova održavaju se “Art and craft” kreativne radionice izrade različitih predmeta ( nakita, korisnih predmeta od neobičnih materijala i slično) slikanja i likovnog izražavanja. Učesnici radionica mogu da se druže s volonterima iz čitave Evrope koji borave i volontiraju u Vukovaru putem Evropske volonterske službe.

U prostorijama Mirovne grupe mladih “Dunav” četvrtkom od 10 do 13 časova održavaju se “Lego summer workshop” radionice koje vode volonteri Mirovne grupe mladih. Radionice su namenjene osnovnoškolskoj deci, a kroz njih mogu da razvijaju svoju kreativnost i motoričke veštine koje su veoma važne za decu tog uzrasta.

Na vukovarskoj Adi se održava radionica “Summer games”, a raspored termina će biti najavljivan putem društvenih mreža Mirovne grupe mladih Dunav. Radionice vode volonteri Evropske volonterske službe iz Španije, Portugala, Francuske, Mađarske, Nemačke i Poljske. Aktivnosti su namenjene deci i mladima, a uključuju sportske aktivnosti, igranje društvenih igara, kreativne i edukativne radionice i učenje stranih jezika.

Klub mladih Mirovne grupe mladih “Dunav” je otvoren radnim danima od 12 do 16 časova, a namenjen je slobodnom vremenu mladih. U prostorijama Kluba mladi se mogu baviti sportskim aktivnostima poput stolnog fudbala i stolnog tenisa, igrati društvene igre i osmišljavati i provoditi različite kreativne radionice zajedno s volonterima Evropske volonterske službe iz različitih zemalja sveta. U planu je provođene i interkulturalnih večeri na kojima će volonteri predstaviti tradicionalna jela i pića i kulturu svoje zemlje.