15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poziv fizičkim i pravnim osobama iz Borova, na koje se odnose Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta bez javnog poziva

2 min read

Iz Opštine Borovo pozivaju fizičke i pravne osobe, na koje se odnose Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta bez javnog poziva, na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo saglasnost, da do 16. jula ove godine podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, na adresu; Zagreb, Ulica grada Vukovara broj 78, Zahtev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju poljoprivrednog zemljišta, prema Naputku Ministarstva poljoprivrede koji je stupio na snagu 15. juna ove godine.

Podsećaju kako je Izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz 2015. propisano da se državno poljoprivredno zemljište može dati u zakup bez javnog poziva, na rok od 10 godina, pravnim i fizičkim osobama koje se bave stočarstvom pod uslovom da nemaju, a zakupom bi dobile minimalnu površinu poljoprivrednog zemljišta propisanu prema broju uslovnih grla. Poljoprivrednici koji se bave stočarstvom dobili su 2015. odluke o dodeli zakupa, ali nisu potpisali ugovore. Dobijanje ugovora o privremenom korištenju omogućeno je ovim Naputkom za sve korisnike koji zadovoljavaju propisane uslove.

Podnosioci zahteva obavezni su uz zahtev za sklapanje ugovora priložiti potvrdu o mirnom posedu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske koju izdaje jedinica lokalne samouprave, izvestili su iz Opštine Borovo, na čijoj se internet stranici može pročitati Naputak Ministarstva poljoprivrede i preuzeti obrazac zahteva.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link