Čepurin otvorio 10. Tamburica fest
Jubilarni 10. Tamburica fest održao se na Trgu slobode u Novom Sadu, a festival je svečano otvorio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Tamburica fest proglašen za najbolji etno festival u Evropi
Portparol “Taburica festa” Jelena Pejčić rekla je da je zemlja prijatelj ovogodišnjeg jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala “Tamburica fest 2017” Ruska Federacija i da je velika čast što je ambasador Rusije i otvorio festival.

Svi koji su se našli u centru grada, mogli su da uživaju u nastupu Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina uz Đorđa Čavića i Dušana Svilara, a potom i da prisustvuju spektakularnom koncertu Akademskog ansambla ruskih narodnih instrumenata moskovske filharmonije “Osipova”.“ Petak i subota rezervisani su za takmičarski program, u kojem su učestvovali 15 orkestara kao i dosadašnji pobednici festivala koji će se nadmetati za gran pri “Tamburica festa”.

“Nakon takmičarskog programa u petak nastupio orkestar Aleksandra Sofronijevića i 12 finalista emisije „Nikad nije kasno“, a za subotu, nakon takmičarskog dela, dodele nagrada i vatrometa, konecrt su održali Bajaga i instruktori”, kazala je Pejčić…..

“Starogradsku riznicu” koju slušate petkom 0d 16.10 h  u programu Radio Borova tonski i tehnički realizuju Srđan Bošnjak,Srđan Knežević i Borislav Vuković. Emisiju priprema i vodi Srđana Nikolić.