21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Prvi glas Borova 2017. – Katarina Lukić

4 min read

U okviru proslave 26. godišnjice Radio Borova, sinoć je na Letnjoj pozornici borovskog Kulturnog centra, pred nekoliko stotina posetilaca, održano popularno takmičenje pevača amatera za “Prvi glas Borova”, u okviru opštinske manifestacije “Dani Borova – Borovsko leto 2017-te”.

U konkurenciji 11 takmičara s našeg područja pobedila je 14-godišnja Katarina Lukić iz Borova, koja se i ranije takmičila na ovoj manifestaciji i osvajala nagrade. Ove godine predstavila se pesmom “Oro” Jelene Tomašević.

– Pevanje je moja velika ljubav. Član sam Etno grupe “Đurđevak” iz Bobote, gde pevam već godinu dana i lepo mi je. Ove godine sam završila osmi razred Osnovne škole Borovo, a od jeseni ću u prvi razred vukovarske Gimnazije – priča Katarina Lukić.

Drugo mesto podelili su 19-godišnji Milan Nikolić iz Borova, koji se predstavio pesmom “Oči jedne žene” Predraga Živkovića-Tozovca i njegova vršnjakinja Aleksandra Novaković iz Bijelog Brda, koja je pevala pesmu grupe Kolonija “Oduzimaš mi dah”.

Treće mesto pripalo je Davoru Novakoviću iz Bijelog Brda, koji je za svoje predstavljanje izabrao pesmu “Sve jo&scaron ; miriše na nju” grupe Parni valjak.

Najuspešnijim takmičarima dodeljene su i nagrade, novčana nagrada u iznosu od hiljadu kuna za osvojeno prvo mesto, novčana nagrada od 500 kuna i mobilni telefon za dvoje takmičara koji dele drugo mesto i novčana nagrada od 500 kuna za trećeplasiranog takmičara. Nagrade je obezbedio Radio Borovo.

U programu je van konkurencije učestvovalo još dvoje dece, koji su za nagradu dobili slatke pakete, poklon Trgovačkog obrta “Liks” iz Vukovara.

Takmičare je ocenjivao petočlani žiri, na čelu sa Dušanom Latasom, šefom Tamburaškog orkestra KUD-a “Branislav Nušić” iz Borova. Članovi žirija bili su i Branislav Barvalac iz Bobote i Anja Teofilović iz Borova-naselja, prošlogodišnji pobednici ove manifestacije, kao i mladi muzičar Ilija Atanacković iz Trpinje i Srđana Nikolić iz Radio Borova.

– Ovogodišnji “Prvi glas Borova” bio je za stepenicu iznad, u odnosu na ranije godine. Govori to i broj takmičara i kvalitet koji smo imali priliku čuti. Nagrađeni pojedinci izdvojili su se kvalitetom i u tom smislu žiri nije imao težak zadatak. Pobednica Katarina Lukić je iznela pesmu kako samo ona to zna. Iskoristiću priliku da joj čestitam i kažem da nastavi tako dobro pevati. Ovogodišnji “Prvi glas Borova” pamtiću i po tome što nije bilo velikih oscilacija. Svi kandidati su bili prilično i približno dobrog kvaliteta – rekao je u izjavi za Radio Borovo Dušan Latas.

U revijalnom delu programa pevali su članovi žirija: Branislav Barvalac, Anja Teofilović i Ilija Atanacković kao i Srđan Knežević iz Radio Borova, koje je pratio mladi borovski muzičar Miloš Đuranović. U programu je učestvovala i Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova i Plesna grupa “Venera” iz Borova-naselja. Organizovano je i takmičenje u najbržem ispijanju piva, a pobednik je na dar dobio karton piva i pivske čaše, dar firme “Sučević company” iz Vukovara.

Ako Radio Borovo ima fanove, onda je to Branka Sundić iz Dalja, kojoj je sinoć direktorica Radio Borova Dragana Bošnjak uručila ručni sat, kao nagradu za vernost.

– Vi ste moja druga porodica. Hvala vam od srca! Ja vas obožavam! – zahvalila se na poklonu vidno ganuta Branka.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.