21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Meša Selimović i njegova Darka,životna priča o mirnoj i skladnoj ljubavi

2 min read

Danas vam u “LAĐI SEĆANJA” pričamo istinitu životnu priču , priču o mirnoj i skladnoj ljubavi velikog književnika MEŠE SELIMOVIĆA i njegove supruge DAROSLAVE- DARKE .                                         “Promašena ljubav, promašen je život”
Ovu je lekciju mladi Meša Selimović očigledno naučio kao mlad čovek. Njegov “ljubavni i životni put” najbolje svedoči o tome.

Nijedan čovek ne bira trenutak u kojem ga ljubav i opčinjenost prema drugom biću oprhva u potpunosti i sa toliko jačine da ne može nastaviti svoj život dalje bez ljubljene polovine. Nije svakome ni suđeno da spozna takvu ljubav. U slučaju da se sretnu dva “nerazdvojna” bića, valja biti dovoljno hrabar da nijedna sporna okolnost ne stane na put ostvarenju takve ljubavi. Životne priče nas uče koliko je teško pronaći ljubav u kojoj je sve ostalo podređeno veličini ljubavi, kao i da oni koji su srećni sticaj okolnosti uspeli da odbrane od spoljašnjih uticaja stiču bogatstvo od kojeg veće ne postoji. Takvo bogatstvo stekli su Meša Selimović i njegova Darka.

U svom romanu “Derviš i smrt” –napisao je posvetu: “Kad bih umio da napišem najljepšu knjigu na svijetu, posvetio bih je svojoj ženi Darki. Ovako ću zasvagda ostati dužnik njenoj plemenitosti i ljubavi. I sve što mogu, to je da sa zahvalnošću pomenem njeno ime na početku ove priče, koja, kao i sve druge, govori o traženju sreće…”

Emisiju ” Lađa sećanja ” koju slušate utorkom od 14.10 h u programu Radio Borova  tonski i tehnički  realizuju Srđan Bošnjak, Borislav Vuković i Srđan Knežević. Emisiju priprema i vodi Srđana Nikolić ! Slušajte i uživajte !

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.