U Boboti je proteklog vikenda održan 36.Vidovdanski sabor koji je završen sinoć svečanim defileom učesnika ulicama Bobote i kulturno-umetničkim programom. Zbog olujnog nevremena program je umesto na letnjoj pozornici održan u Sportskoj dvorani Osnovne škole Bobota.

Vidovdanski sabor je tradicionalna manifestacija u organizaciji Kulturno-umetničkog društva “Đoko Patković” i Pododbora Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta u Boboti. Prema rečima Svetislava Mikerevića, predsednika Organizacionog odbora , Sabor svake godine okupi više od 750 učesnika, među kojima je najviše folkloraša.

“Ove godine smo okupili deset kulturno-umetničkih društava. Osim domaćina tu su još dva društva iz Hrvatske, Silaša i Tenje, pevačka grupa iz Mađarske i šest društava iz Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske”, napominje Mikerević.

Vidovdanski sabor je počeo u petak pesničkom večeri, a nastavljen u subotu likovnom kolonijom. U subotu uveče su posetioci Vidovdanskog sabora imali priliku da pogledaju predstavu “Čujte Srbi i onda i danas i vazda” u izvođenju članova dramske sekcije Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” i Osnovne škole Bobota. Juče je održano takmičenje u gađanju glinenih golubova, kuvanje tradicionalnih jela i takmičenje dobrovoljnih vatrogasnih društava.

“Vidovdanski sabor u Boboti je jedina manifestacija na ovom području koja u tri dana ima zastupljene sadržaje svih vidova kulturno-umetničkog stvaralaštva”, istakao je Svetislav Mikerević posebno zahvalivši brojnim volonoterima koji su i ove godine nesebično pomogli u organizaciji i realizaciji Sabora.