Srpsko kulturno-umetničko društvo “Sveti Sava” iz Tenje organizuje Humanitarni koncert za Uroša Karapandžića, u subotu, 1.jula, u prostoru Hrvatskog doma u Tenji s početkom u 20 časova.

Uroš Karapandzic je sedmogodišnjak rođen u teškom opštem stanju. Usled oštećenja mozga prilikom porođaja zbog infekcije Citomegalo vurusom, Uroš ima hidrocefalus i cerebralnu paralizu. U martu 2010. je operisan zbog hidrocefalusa, ali ni dalje ne može da hoda niti da govori. Porodica se okrenula tretmanu matičnim ćelijama u Austriji. Taj tretman je zaista mnogo pomogao , stanje se značajno popravilo nakon 6 transplatacija i zbog toga žele da se Uroševo lečenje nastavi.

Urošu je potrebna transplatacija matičnim ćelijama u Beču što podrazumeva još dva odlaska, a svaka operacija košta 9.800 eura. Troškovi puta, fizikalne terapije, ortopedska pomogala i banjsko lečenje dodatno koštaju. Porodica je već finansijski iscrpljena i potrebna im je pomoć kako bi se mali Uroš oporavio, navodi se u pozivu organizatora.

U programu će pored domaćina učestvovati Kulturno-umetničko društvo “Đoko Patković” iz Bobote i Plesna grupa Venera iz Vukovara. Ulaz je dobrovoljni prilog za lečenje Uroša Karapandžića.