Sinoć od 20 do 22,30 sati veći deo Vukovarsko-sremske županije zahvatilo je olujno nevreme, praćeno grmljavinom i jakom kišom.

U više mesta jak vetar je porušio stabla na saobraćajnice, a pražnjenje groma u električnu mrežu prouzročilo je nestanak električne energije u većem delu županije te zapaljenje plinskog priključnog ormarića (Vukovar), zapaljenje stabala (Ludvinci) i oštećenje nekoliko električnih brojila, javio je jutros Ivo Milić iz ŽC 112 Vukovar.

Zbog kvara na 35 kV dalekovodu (Babina Greda – Sikirevci) naselja spojena na regionalni sistem vodosnabdevanja istočne Slavonije (RVSIS) ostala su tokom noći bez vode, do jutros u 6 sati kada je kvar otklonjen.

I vatrogasci su imali pune ruke posla. Pripadnici Javne vatrogasne jedinice Vukovar uklanjali su porušena stabla na saobraćajnicama u Vukovaru i ispumpavali vodu iz više vukovarskih ulica. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Jankovci uklanjali su porušena stabla sa saobraćajnica u Srijemskim Lazama. I pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otok, Javne vatrogasne jedinice Vinkovci i Dobrovoljnih vatrogasnih društava Svinjarevci i Županja bili su angažovani na na uklanjanju porušenih stabala. Sinoć u 21,24 sati vatrogasci DVD Bobota su imali požarnu intervenciju u Ludvincima, gde je grom zapalio stablo u blizini trafostanice.