13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Suzbijanje komaraca iz vazduha i sa zemlje

2 min read

Iz Veterinarske stanice Vukovar izvestili su da će u petak, 9. juna, subotu, 10. juna i ponedeljak, 12. juna u vremenu od 19 do 22 i 30, provoditi tretman suzbijanja komaraca sa zemlje te iz vazduha na području grada Vukovara, Sotina, Lipovače i Borova.
 
U petak, 9. juna obaviće aviotretman zelenog pojasa grada Vukovara, Sotina i Lipovače, te zelenog pojasa uz Dunav na području Borova, kao i tretman sa zemlje Sotina, Mitnice, centra Vukovara i Sajmišta.
 
U subotu,10. juna sledi tretman sa zemlje, u Lipovači, Borovu naselju i na Lušcu dok će u ponedeljak 12. juna biti obavljen tretman komaraca sa zemlje na području Borova.
 
Prilikom tretmana biće korišteni insekticidi odobreni od Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i preporučeni od strane Svetske zdravstvene organizacije za primenu u naseljenim mestima, koji su bez štetnih efekata po zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja. Ipak, na građane koji imaju problema sa zdravljem apeluju da u vreme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore. Ukoliko vremenske prilike ne dozvole tretiranje, akcija će se obaviti sledećeg dana, odnosno kada to bude moguće. Za vreme tretiranja komaraca pčelari treba da sklone košnice, obaveštavaju iz Veterinarske stanice Vukovar.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link