21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Priče iz Zlatokose

4 min read

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” u Borovu sinoć je održana završna priredba kojom se četrdesetdvoje borovskih predškolca oprostilo od vrtića. Na jesen kreću u prvi razred osnovne škole.

– Završnom priredbom “Priče iz Zlatokose” predškolci našeg vrtića opraštaju se od boravka u vrtiću. Neki su u vrtiću proveli i pet godina. Ove pedagoške godine u našem vrtiću je 42-je predškolaca, u dve pedagoške grupe. Jedna grupa je iz redovnog programa. To su naše Zvezdice sa 30 polaznika i jedna grupa iz kraćeg programa predškole, Kornjačice, koja ima 12 polaznika – kaže direktorica vrtića Radmila Latas

Zvezdice i Kornjačice podsetile su na sinoćnjoj priredbi svoje roditelje, bake i deke na poznate bajke i basne, koje su za ovu priliku dobile dobile neočekivan zaplet. Tako je u bajci o Snežani i sedam patuljaka sedam Snežana, a jedan patuljak, a u basni o cvrčku i mravu, cvrčak marljiv, a mravi lenčare. Mališani koji su za ovu priliku bili kostimirani pokazali su i svoje glumačko, plesačko i pevačko umeće, potvrđujući da su spremni za školu. Svim predškolcima dodeljene su diplome. Takođe, diplome su dobili i predškolci koji su u borovski vrtić stigli još kao jednogodišnje bebe. Druženje je nastavljeno uz igru u dvorištu vrtića.

Iako im je u vrtiću bilo lepo, polasku u školu raduju se i voditeljke sinoćnjeg programa, šestipogodišnja Mia i njena vršnjakinja Anisija.

– U vrtiću nam je bilo lepo i zabavno. Upoznale smo puno prijatelja i svi ćemo zajedno u školu – pričaju razigrane devojčice.

Polazak u školu važna je prekretnica u životu deteta, ali i porodice.

– Ne mogu opisati taj osećaj jer moje dete kreće u prvi razred. Priredba je bila prelepa. Lep oproštaj dece od vrtića, pred polazak u školu-  rekla nam je jedna mama.

Priredbi je prisustvovao i direktor OŠ Borovo Tihomir Jakovljević.

– Presrećan sam zbog toga što ih toliko ima i kad vidim da je u dvorištu vrtića ovako dobra atmosfera, ne samo među decom već i među roditeljima –  ističe direktor mesne škole.

Rad borovskog Vrtića, čiji je osnivač opština Borovo, pohvalio je i Srđan Jeremić, član Upravnog veća ove predškolske vaspitno-obrazovne ustanove.

-Naš dečji vrtić je u potpunosti opravdao ne samo finansijska sredstva koja opština ulaže u njegov rad, već i zlatnu medalju koju je osvojio na Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu za visoki nivo kvaliteta rada –  kaže Jeremić. Podseća i da Opština Borovo iz svog budžeta sufinansira nabavku udžbenika za prvi razred osnovne škole s 500 kuna po detetu. 

U izjavi za Radio Borovo direktorica Vrtića Radmila Latas zahvalila se roditeljima predškolaca na saradnji.

– Ovim putem se želimo zahvaliti svim roditeljima naše dece, koji su sve ove godine bili s nama. Zahvaljujemo im se na saradnji i na tome što su svoje najveće blago, svoju decu, poverili baš nama. Želimo i roditeljima puno sreće za ove buduće đačke obaveze. Naša su im vrata uvek otvorena –  ističe Latas.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.