22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Održan 8. VuMi

4 min read

Povodom Evropskog dana informisanja mladih vukovarski PRONI Centar za socijalno podučavanje organizovao je s partnerima još jedan Dan informisanja mladih “VuMi”.
 
– PRONI Centar Vukovar kroz svoj program “Info centar za mlade Vukovar” osmu godinu zaredom organizuje s partnerima Dan informisanja mladih pod nazivom VuMi. Cilj je već osam godina isti, a to je podizanje kvaliteta života mladih kroz sistematsko informisanje i savetovanje, ali i ukazivanje na značaj međusektorske saradnje za dobrobit rada u zajednici – istakla je u izjavi medijima voditeljica Info centra za mlade Vukovar Karolina Šoš – Živanović.
 
Ove godine su osluškujući potrebe i želje mladih unapredili organizaciju i ponudili tri mogućnosti uključivanja.
 
– Odlučili smo se na drugačiji i inovativniji način predstavljanja učesnika: on-line predstavljanje putem web stranice Info centra za mlade Vukovar, predstavljanje aktivnosti i programa na štandovima i za organizovane Informativke, kratka grupna informisanja mladih – rekla je Šoš – Živanović.
 
U okviru Informativki održana su četiri predavanja, o emocionalnoj pismenosti, trgovini ljudima, volontiranju mladih u Evropi i prezentacijskim veštinama.
 
Ovogodišnji sajam informisanja mladih otvoren je u Odeljenju za mlade “Spajalica” Gradske knjižnice Vukovar, a prisutne je pozdravila direktorica ove ustanove Jelena Miškić.
 
– Drago nam je da nas je PRONI Centar prepoznao kao savremeno opremljen i jedan od najlepših prostora u gradu. Ovo je prvo odeljenje knjižnice za mlade u Vukovarsko-sremskoj županiji, uslugama i opremom namenjeno populaciji od 14 do 30 godina – kaže Miškić.
 
Inicijativa za organizovanje ove aktivnosti pokrenuta je od strane Savetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara,  Policijske stanice Vukovar – Policije u zajednici, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar, te Evropskog doma Vukovar, koji su ujedno i suorganizatori VuMI-ja, uz podršku Odeljenja za prevenciju Policijske uprave Vukovarsko-sremske.
 
– Cilj nam je podsticati mlade na aktivizam u lokalnoj zajednici, da pronalaze informacije i budu sukreatori ovakvih incijativa – napominje izvršna direktorica Evropskog doma Vukovar Dijana Antunović-Lazić.
 
Pozvala je mlade iz Vukovara i okolnih opština da se prijave za učešće na predstojećem Mirovnom kampu za mlade. Kamp će biti održan od 25. juna do 8. jula.
 
– Kroz učešće u Kampu mladi u dobi od 15 do 19 godina imaće mogućnost otići 12 dana na more, učestvovati u mirovnim aktivnostima, a nakon toga se uključivati i u razne druge mirovne aktivnosti u Hrvatskoj i inostranstvu – ističe naša sagovornica i dodaje da zainteresovani za učešće u kampu više informacija mogu potražiti na fejsbuk stranici Evropskog doma Vukovar. Raspisan je konkurs, a svi koji popune aplikaciju ulaze u sistem procene i na taj način se vrši odabir učesnika.
 
Dan informisanja mladih finansijski je podržalo Ministarstvo za demografiju, porodicu mlade i socijalnu politiku, Grad Vukovar i Vukovarsko-sremska županija.
 
Više o ovom događaju u sutrašnjoj emisiji “Na dnevnom redu” od 12 časova i 10 minuta.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.