Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Borova juče je organizovalo 4.-ti po redu Susret dece i mladeži, te izvelo javnu pokaznu vežbu gašenja požara u kojoj je učestvovao i štab Civilne zaštite Opštine Borovo . Tom prilikom ugostili su Dobrovoljna vatrogasna društva iz Belog Manastira,Dalja,Ostrova, Bijelog Brda i Bobote čiji su se dečiji timovi takmičili u ekipama po 9 članova u rušenju meta sa brentačama.

“Ove godine smo okupili oko 80 dece koja su se takmičila ispred svojih vatrogasnih društava. Prvo mesto je osvojila ekipa DVD-a Dalj, drugo mesto ekipa DVD-a Borovo a treće ekipa DVD-a iz Bijelog Brda.

 

Veoma sam zadovoljan odazivom gostiju i kako je prošao današnji susret.”, rekao je Miroljub Mladenović, predsednik DVD-a Borovo koje je bilo domaćin događaja.


U pokaznoj vežbi gašenja požara učestvovao je i Štab Civilne zaštite Opštine Borovo.  

“Cilj današnje vežbe bio je da pokažemo kako je Štab spreman da deluje u svim okolnostima i svim situacijama koje mogu da se dogode na području opštine Borovo. Imamo kvalitetne ljude, dobro je organizovan i raspolaže dobrom opremom. Zajedničkim delovanjem sa DVD-om Borovo možemo uticati na sve eventualne neprilike koje se mogu pojaviti na području opštine i zaštititi kako civilno stanovništvo tako i sve nekretnine”,  rekao je Srđan Jeremić, član ovog Štaba.

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović je čestitao DVD-u na dobro organizovanom susretu i izrazio zadovoljstvo prisustvom velikog broja dece.

DVD Borovo je ugostio i predstavnike DVD-a iz Stapara i DVD-a Bački Brestovac iz Srbije.