15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Mališani u Beogradu

2 min read

U okviru obeležavanja Dana Evrope, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, na Dan otvorenih vrata u četvrtak, 18. maja u Muzeju diplomatije, ugostilo je najmnogobrojniju i najmlađu delegaciju s vukovarskog područja – 126 predškolaca i 14 vaspitača, među kojima su bili i predstavnici Dečjeg vrtića “Zlatokosa” iz Borova. 

Kako je izvestilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije to je do sada prva i najveća organizovana poseta dece iz regiona, sa ciljem da se podrži očuvanje srpskog jezika, kulturnog i verskog identiteta Srba u regionu i dijaspori i da se deca i njihovi vaspitači upoznaju sa znamenitostima Beograda. Reč je, podsetimo, o o deci iz ovdašnjih vrtića, u kojima je vaspitno-obrazovni rad organizovan na srpskom jeziku i pismu. Posetu Beogradu organizovao je Odbor za obrazovanje Zajedničkog veća opština.

Tom prilikom deca su posetila pozorište “Pinokio” i gledala predstavu “Lepotica i zver”. Nakon predstave deca su primljena u Ministarstvu spoljnih  poslova gde su učestvovala na tri radionice: Debata na temu “Diplomate”, “Heroji ćirilice”, “Poruka za ministra”, “Ljubičanstvena princeza” film za decu o princezi Jeleni. Svako dete iz Ministarstva je otišlo sa poklonom u kome su budući prvaci dobili sveske , pribor za crtanje i pisanje. Nakon ručka deca su obišla Zoološki vrt. “Ovo putovanje za naše predškolce predstavlja i “mali maturalac” te je time imalo i dodatnu dimenziju. Sigurno je da su se kući vratili puni utisaka i lepih uspomena. Zahvaljujemo organizatorima što su naša deca provela jedan lep dan u Beogradu sa svojim vršnjacima iz vrtića  Vukovar 2 i Liliput”, kaže direktorica borovskog vrtića Radmila Latas.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link