Novosadski poljoprivredni sajam počinje 13.maja

Na ovogodišnjem 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se od 13. do 19. maja održava na Novosadskom sajmu, nastupiće više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, izjavio je danas direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

On je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena ta sajamska manifestacija, rekao da je Poljoprivredni sajam u izlagačkom delu za deset odsto veći od prošlogodišnjeg, koji je za isto toliko bio veći od prethodnog, što govori da je trend rasta broja izlagača i rasta povećanja zakupljenog izlagačkog prostora nastavljen.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Bosna i Hercegovina odakle će se predstaviti 28 kompanija koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, opremom i preradom hrane , a Cvetković je podsetio da robna razmena između Srbije i BiH prelazi milijardu i po evra, napomenuvši da je Sajam šansa da se kompanije iz obe zemlje dodatno povežu i umreže.

Poljoprivredni sajam se otvara u subotu u 11 sati, cena pojedinačnih ulaznica je 600 dinara, a grupnih 400 dinara. Novosadski sajam nastavlja sa praksom organizovanja porodičnog dana u okviru kog svi članovi jedne porodice na Sajam mogu ući uz samo jednu kupljenu ulaznicu, a taj porodični dan je u nedelju 14. maja.