15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Stanimirović: Podršku Vladi nismo uslovljavali mestima u vlasti

2 min read

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke dr Vojislav Stanimirović izjavio je danas u Vukovaru da SDSS nije u koaliciji sa HDZ-om, ali da podržava Vladu Andreja Plenkovića jer je to bolja varijanta od raspisivanja novih izbora.

“Tako je bilo ne samo sada u ovim zadnjim dešavanjima, nego i kod formiranja Vlade. Što se tiče poslednjih događanja procenili smo da je stabilnost Vlade i Sabora bolja varijata od novih parlamentarnih izbora”, rekao je predsednik SDSS-a. Na novinarsko pitanje da li je SDSS svoju podršku HDZ-u uslovio nekim ministarskim mestom ili funkcijom potpredsednika Sabora, Stanimirović je odgovorio da nikakvih uslovljavanja nije bilo i da su sve to medijske spekulacije. Osvrnuo se i na nedavnu izjavu potpredsednik Sabora Milijana Brkića (HDZ) koji je rekao da nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade.

“Potpredsednik Sabora svojim izjavama derogira ili dezavuiše sam Ustav Republike Hrvatske. Pre nekoliko dana je zahvaljujući manjinskim zastupnicima, a samim tim i trojici zastupnika SDSS, osiguran opstanak Vlade i izbor predsednika Sabora, a onda dobijemo ovakvu neprimerenu izjavu da manjine ne mogu odučivati o Vladi i da to mogu samo Hrvati i Hrvatice. Da je to rekao neko s ulice, ne bismo toliko zamerili, ali s obzirom da je reč o potpredsedniku Sabora, to je za svaku kritiku i osudu”, rekao je Stanimirović. Dodao je da SDSS neće zahtevati nikakve sankcije jer je to stvar HDZ-a, ali da će Milijan Brkić izrečenom izjavom “najverovatnije sam sebi odrediti mesto unutar stranke”.

 

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.