Tradicionalna proslava praznika rada u organizaciji borovskog SDSS-a

 

Međunarodni praznik rada, 1.maj, na našem području je obeležen tradicionalnim odlaskom na izletišta, uz pasulji ili roštilj i boravak u prirodi. U Borovu je tradicionalna proslava ovog praznika održana na Gracu, uz 400 porcija besplatnog pasulja i pića za sve posetioce.

Prvomajsku proslavu na Gracu organizovala je Opštinska organizacija SDSS na čijem je čelu Srđan Jeremić.

“Ovo je već deseta godina kako za sve naše meštane organizujemo proslavu 1.maja na našem izletištu Grac. To je prilika da se naši meštani skupe na jednom mestu, druže, razmene iskustva, porazgovaraju, uz lep pasulj s kobasicom i slaninom. Pripremili smo i piće za sve posetioce, uključujući i 200 sokića za našu dečicu. Ono što je jako bitno i na šta uvek apelujem i kao stranački čovek i kao osoba koja razmišlja o opstanku srpske zajednice na ovom području jeste jedinstvo. Bez jedinstva nas Srba ovde, a uvek ponavljam da nas je malo da se delimo, ne možemo ništa da postignemo. Zato poručujem našim meštanima da zbijemo redove, da budemo jedinstveni i složni jer samo zajedništvom možemo opstati i ostati ovde kao srpska zajednica, dostojanstveni kako smo to bili vekovima”, poručio je Jeremić koji je svim meštaima Borova čestitao Međunarodni praznik rada.

“U ime opštinske organizacije SDSS Borovo svim našim meštanima čestitam Međunarodni praznik rada uz želju da sledeći 1.maj dočekamo sa većom zaposlenošću svih naših meštana jer bez rada nema ni perspektive ni opstanka naroda na ovom području”, rekao je Jeremić.

Na Gracu su se, kao i ranijih godina,  okupili i borovski penzioneri na čelu s predsednicom Milicom Popadić.Posle pasulja i roštilja, uz dobru muziku se i zaigralo.

Izletnicima u Borovu  pridružio se  i predsednik SDSS dr Vojislav Stanimirović.

“Došao sam da meštanima Borova čestitam Praznik rada. Mnogi od njih su bili zaposleni u fabrici Borovo, sad ih mali broj radi, ali je ostala tradicija da se ovaj dan obeležava i ja im čestitam da su ustrajali u tome”, rekao je Stanimirović dodajući da je pre Borova sa svojim saradnicima bio u vukovarskoj Adici , a zatim će i u Trpinju na izletište Panjik.

Zadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom proslave 1.maja na Gracu izrazio je i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović koji je meštanima uputio čestitku.

“Svim meštanima Borova i svim slušaocima Radio Borova čestitam praznik rada uz želju da svi rade i imaju priliku da žive od svog rada. Vodićemo računa o tome da svaki naš meštanin u nadolazećem vremenu ima posao i da ne mora odlaziti iz Borova, “, poručio je Baćanović.