15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Verifikacija kandidacionih lista

2 min read

Predsedništvo Samostalne demokratske srpske stranke na sednici u Vukovaru razmatralo je izborne liste kandidata SDSS-a za pozicije u izvršnim i predstavničkim telima jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave.

Pred Predsedništvom je bilo stotinjak izbornih lista prispelih od gotovo svih stranačkih ogranaka u Republici Hrvatskoj, od čega je više od 90% samostalnih kandidacionih lista te stranke.

“Zadovoljni smo prispelim kandidaturama jer su na njima kvalitetni kandidati i kandidatkinje kao i zbog činjenice da su gotovo sve naše organizacije ispoštovale rok koji je dao Glavni odbor da liste u centralu stranke stignu do 15 aprila”, rekao je predsednik stranke dr. Vojislav Stanimirović.

Iskazao je posebno zadovoljstvo, jer je na gotovo svim pristiglim kandidaturama ispoštovana participacija podzastupljenog spola od najmanje 40% istaknutih kandidatura žena na listi.

Od strane Predsedništva overene kandidacione liste u najkraćem vremenu biće vraćene opštinskim, gradskim i županijskim organizacijama, kako bi pristupile procesu prikupljanja potpisa i ostalih radnji neophodnih za predaju kandidatura i početak kampanje, izvestili su iz te stranke.

Leave a Reply

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link