Od brojnih članova i solista Radio televizije Vojvodine jedan čovek svojim glasom izdvaja se od drugih; pored toga što je tenor-solista opere Srpskog narodnog pozorišta, s velikim zadovoljstvom izvodi najlepše srpske narodne i starogradske pesme. Njegovo ime je ALEKSANDAR SAŠA PETROVIĆ.. Umetnik  je izoštrenih čula na lepotu, zaslužan što ga Novi Sad ima u svom zagrljaju i što svojim nastupima puni publici tzv. baterije, što se publika posle koncerta oseća srećno jer je iskreno uživala u emocijama tonova koje  nesebično deli i pruža ljudima… Čim izađe na scenu  Sašina pitomost nestaje , postaje, ozbiljan, šaljiv, besan, razočaran, hrabar, voljen, ostavljen, svetao, taman, jednostavno vlada u potpunosti scenom bacajući senku na sve druge…“, ovim rečima je Vukašin Dimitrijević u svojoj kolumni “Novosadski  operski fantom slobode” opisao ovog  svestranog  vokalnog solistu.

Aleksandar Saša Petrović, tenor, solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, solista Radio televizije Vojvodine ostvaruje saradnju sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HNK iz Splita, Horom i orkestrom Sarajevske opere, Simfonijskim orkestrom Hrvatske -televizije, Sarajevskom filharmonijom, ansamblom Ljubljanske opere.  Radi još mnogo toga, ali svakako  je jedan od najprepoznatljivijih vokala operske muzike u Srbiji i umetnik koji svojim izvođenjem pleni. “Novosadski pavaroti”, kako ga zovu, govorio je o statusu operskih umetnika u  Srbiji, ljubavi prema muzici, ali i tome kako je sve počelo… Više u emisiji uživo…..

Emisiju ” STAROGRADSKA RIZNICA ” koju slušate petkom od 16.10 h u programu RB  tonski i tehnički uređuju  Borislav Vuković i Srđan Bošnjak .  Uređuje i  vodi – Srđana Nikolić. Slušajte i uživajte !