21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Potpisan koalicioni sporazum SDP-a i HNS-a u Vukovaru

3 min read

Predsednik Gradske organizacije SDP-a Vukovar Goran Bošnjak i predsednik vukovarske Podružnice HNS-a Nenad Bučko potpisali su danas u Vukovaru koalicioni sporazum o izbornoj saradnji na predstojećim lokalnim izborima. Tom prilikom istaknute su i glavne smernice koalicionog Programa za dobar život i razvoj grada Vukovara za period od 2017. do 2021. godine, pod nazivom “Zajedno možemo – za održiv i razvijen Vukovar” koji će uskoro biti predstavljen javnosti.
 
“Verujemo da je ovo pobednička koalicija. Kroz naš program koji smo zajedno napravili detektirali smo sve probleme grada Vukovara. Znamo koji su najveći problemi i znamo na koji ih način možemo rešiti. Imamo znanje, mladost i iskustvo. Stavićemo se na raspolaganje građanima. Verujemo da će oni prepoznati i u nama i u našem programu pobedničku stranu ” rekao je predsednik vukovarskog SDP-a i kandidat za gradonačelnika Vukovara na predstojećim izborima Goran Bošnjak. Poručio je da ova koalicija biračima neće nuditi neostvariva obećanja i megalomanske projekte.
 
” Prioriteti su zapošljavanje i zadržavanje mladih i razvoj privrede. Ne smemo dozvoliti greške koje je činila sadašnja vlast da idemo u realizaciju projekata koji u startu imaju gubitke od 7,5 miliona kuna (bazen u Borovu naselju), da u privrednoj zoni nemamo multifunkcionalnih hala, da u preduzetničkom inkubatoru nema dovoljno sanitarnih čvorova i zasebnih ulaza, da nam preduzetnici odlaze” ističe Bošnjak. Ukazao je i na neke druge, kako je rekao, propuste gradskih vlasti, od nepostojanja vizije razvoja sporta do odnosa prema udruženjima.
 
“Nemamo Strategiju razvoja sporta. Odnos prema udruženjima je nejednak. Svi moraju imati jednaku šansu, od mladih i zapošljavanja do udruženja i sportskih klubova. Nedopustivo je da nam se gase sportski klubovi zato što su nepodobni” navodi Bošnjak.  Predsednik vukovarskog HNS-a Nenad Bučko smatra da Vukovar zaslužuje efikasniju gradsku upravu.
 
“U protekle tri godine u gradu je dosta toga instalirano, stvari koje nisu održive. To će biti problem za naredne budžete i gradonačelnike, ko god bude gradonačelnik imaće problem u narednom periodu jer se to neće moći servisirati. Postoje sredine u Hrvatskoj koje imaju i manje i efikasnije uprave. Mislim da Vukovar to može i zaslužuje” istakao je Bučko. Dodao je da se aktuelna vlast bavi cestama, uređenjem i cvećem, a mladi i obrazovani ljudi svakodnevno odlaze iz Vukovara, u kojem ne vide budućnost, što je nemerljiv gubitak. Pored zajedničkog kandidata SDP-a i HNS-a za gradonačelnika, SDP-ovog Gorana Bošnjaka, kandidati za zamenike gradonačelnika su Biljana Gaća i Zoran Konjević, takođe iz te stranke.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.