18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na Tucijadi u Borovu 80 takmičara

4 min read

U Borovu je juče održana tradicionalna manifestacija “U susret Vaskrsu” u organizaciji Udruženja Plavi Dunav. Program je zbog kiše održan u Parohijskom domu, a prisustvovalo mu je i manje posetilaca nego ranijih godina.

“Kao i svake godine, i ove godine smo organizovali Tucijadu na kojoj učestvuju deca iz naše škole i vrtića i sva druga deca do 15 godina. Danas je malo kišovito pa smo prisiljeni da takmičenje održimo u Parohijskom domu. Inače je sve manje dece, a i ovo kišno vreme je uticalo da je ove godine manje učesnika i posetilaca”, rekao nam je Ratko Grebić, predsednik Udruženja “Plavi Dunav”

Ipak, sala Parohijskog doma je na kraju bila pretesna za sve učesnike i gledaoce jer se za Tucijadu prijavilo 80 takmičara. Prvo mesto osvojio je Veljko Erić, drugi je Dušan Crnogorac, a treći Stefan Lučić. Veljko ima osam godina i došao je iz Engleske na uskršnje praznike.

“Nisam očekivao da ću pobediti. Jaje za takmičenje mi je dala moja baba Milena. Pozdrav za nju, brata Davida i mamu i tatu”, rekao nam je Veljko koji nam je otkrio da je od uskršnjeg zeca dobio čokoladu i jaja, a svojim vršnjacima poželeo da budu srećni.

I ove godine je upriličena izložba uskršnjih jaja koja su bojali učenici Osnovne škole Borovo i mališani borovskog Dečjeg vrtića Zlatokosa. U bojanju i ukrašavanju jaja nagrađeni su Ana Kendrišić, Mia Rakazović, Ivan i Nevena Ostojić u kategoriji vrtićke dece, a u kategorijji osnovaca Vedran Marinković, Aleksandar Mihajlović i Nikola Kišvalubac.

Plavi Dunav je najuspešnije takmičare darovao slatkim paketićima, a vlasnik Zlatare “Rim” Rajko Lukić je obezbedio glavne nagrade srebrne narukvice i lančić s priveskom.

“I ove godine kao i svake do sada, pripremili smo nagrade za prvo i drugo mesto na Tucijadi, i za najlepše oslikana jaja u vrtiću i školi”, kaže Lukić.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Borovo. Čestitku povodom Uskrsa uputio je načelnik Zoran Baćanović.

“Svim meštanima Borova čestitam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika uz tradicionalni pozdrav “Hristos voskrese”. Ovo je jedan od velikih praznika kada moramo pokazati, kao što pokazujemo i dosadašnjim primerima, jedno zajedništvo, jedinstvo i sve ono što je okrenuto prema deci i budućnosti. Ovo lepo takmičenje pokazuje da unatoč teškim vremenima u Borovu ima dece, da smo još uvek mesto koje daje nadu i ostavlja trag za budućnost, da će se stvari pokrenuti i da će biti bolje”, poručio je Baćanović.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.