18/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Klaster Slavonija održao prezentaciju u Milanu

2 min read

Turistička zajednica Vukovarsko-sremske županije, zajedno s ostalim županijama iz klastera Slavonija (Osječko-baranjskom, Požeško-slavonskom, Brodsko-posavskom i Virovitičko-podravskom županijom), održala je posebnu prezentaciju u Milanu, koja je za cilj imala promovisati turističke lepote istoka Hrvatske na tržištu Italije. Deo je to planiranih programskih aktivnosti odobrenih od strane Hrvatske turističke zajednice, koja je i finansijski podržala ovu prezentaciju.

– Na italijanskom tržištu dugo vremena nismo odradili ovako kvalitetnu prezentaciju, gde bismo konkretno promovisali turističku ponudu ovog dela Hrvatske. Radi se o tržištu na kojem beležimo veliki broj dolazaka i noćenja. Italijansko tržište je drugo po brojnosti zapadnoevropsko tržište za celu Slavoniju. Prezentacija je, u saradnji s predstavništvom HTZ-a u Milanu, održana u prestižnom hotelu “Principe de Savoia”, koji je u rangu ponude koju imamo. Zanimanje je bilo izuzetno – preko 70 učesnika iz sveta medija i turističkih delatnosti –  istakla je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-sremske županije Rujana Bušić Srpak.

Oduševljenje prisutnih izazvala je degustacija tradicionalnih hrvatskih delikatesa koje su domaćini prezentovali na izuzetno moderan način, ali i kvalitet slavonskih, sremskih i baranjskih vina, što je pobudilo veliko zanimanje tradicionalne vinarske nacije.

Na prezentaciji je bio prisutan i ministar turizma Republike Hrvatske Gari Capelli, koji je prezentovao hrvatsku turističku ponudu na velikom međunarodnom turističkom sajmu BIT Milano. Priliku podržati svoje sunarodnike nije propustio poznati košarkaški trener Jasmin Repeša, koji je na privremenom radu u Milanu.

 

Tekst, ton i foto –TZ VSŽ (S.Đ). 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.