22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Samo je tamburašima dato da budni snivaju, zvezde dodirnu i da se vrate…,,Iz pesme”Zapis”TA “Zorule”

3 min read

Novosadski tamburaški ansambl „Zorule“ formiran je 1995. godine, sa željom da očuva bogatu tradiciju vojvođanskog tamburaštva i okupi muzičare koji su posvećeni toj vrsti umetnosti i zadovoljstvima koje ona donosi……

Samo je tamburašima dato da budni snivaju, zvezde dodirnu i da se vrate,,,,, uz njih se ljubav zaprosi,uz njih je lepše živeti,  na kraju lakše otići, kada nas prate ….”
Tekst i muzika : Nebojša Josifović 1. nagrada stručnog žirija za najlepšu novu vojvođansku pesmu “ZAPIS”– festival “Zlatna tamburica” Novi Sad 2007.
2015.g. godine Ansambl „Zorule“ proslavio je 20 godina rada i tim povodom u Gradskoj kući u Novom Sadu održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen program obeležavanja jubileja. Konferenciji je prisustvovao član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović koji je tada rekao
” Veoma mi je drago što u našem gradu već 20 godina postoji i radi ansambl koji, kroz tamburašku muziku i instrumente neguje kulturu ovih prostora. Grad Novi Sad kroz različite programe i manifestacije podržava afirmaciju tamburice i ovakav vid stvaralaštva, a svakako da prepoznajemo značaj Ansambla „Zorule“ kao jednog od najistaknutijih sastava tog tipa. Ovom prilikom želim da im čestitam jubilej, da im se zahvalim na učešću na mnogobrojnim manifestacijama koje smo organizovali, kao i na tome što su na mnogobrojnim nastupima u zemlji i inostranstvu na pravi način predstavljali naš grad i našu kulturu- izjavio je Vanja Vučenović.
PESMA -Moj Novi Sade   –Koncert-majstor Ansambla Zoran Bugarski Brica je istakao – 
” U proteklih 20 godina nama je bilo zaista lepo. Počeli smo kao deca, a sazreli smo u ozbiljan ansambl i ovo je prilika da našim bivšim članovima, prijateljima i institucijama koje su nas podržavale dodelimo zahvalnice. Veoma nam je drago što smo na koncertu imali goste iz cele Srbije, kao i Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije ....Emisiju “Starogradska riznica ” koju slušate petkom od 16.10 h tonski i tehnički realizuju Srđan Knežević i Borislav Vuković.   Priprema i vodi  Srđana Nikolić. Slušajte i uživajte !

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.