05/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Arsen Dedić,Beti Đorđević, Leo Martin…

3 min read

Nastavljamo ciklus emisija ” U susret novom ritmu” i govorimo o šlagerima, zabavno- muzičkom izrazu koji je nastao u prvoj polovini 20. veka,a zaslužan je za veliku popularizaciju zabavne muzike širom evropskog kontinenta. Reč je o popularnoj i kod publike veoma omiljenoj vokalnoj kompoziciji relativno jednostavne instrumentalne pratnje u svojim početnim fazama .
I danas  nastavljamo da govorimo o najpoznatijim estradnim umetnicima bivše Jugoslavije.

Jedna od  obožavateljki ARSENA DEDIĆA  napisala je “sanjar traži sanjara, naročito u nežnim godinama. Mnogi su našli svog sanjara u mladosti i ostali mu verni i u zrelim godinama. Ime mu je Arsen Dedić.Pravi sanjar ostaje sanjar i kad mu život nanese modrice i neprolazne ožiljke, jer njegov zaklon u kome leči svoje rane, je njegov san, u njega niko nezvan ne može ući, niko ga ne može oteti niti otuđiti.Snovi su bili i ostali moj jedini nerazrušeni dom, nepovređena ljubav, neizvrnuta istina. San o dobrim ljudima, o večno mladom srcu, neprolaznoj ljubavi koja će jednom sigurno doći…a dotle uljuljakavaćemo se u čežnji i iščekivanju  ljubavi …
 Slušamo  jednu od Arsenovih poznatih pesama “TVOJE NJEŽNE GODINE”. 

Jedna od brojnih obožavateljki napisala je Arsena ili volite ili ne volite. Nisam srela ravnodušne. Ono što ja mogu reći je da su njegove pesme utkane u moju najraniju mladost, a samim tim i u moj čitav život.

Jedna sam od onih koja je imala svaku njegovu ploču, znala sve njegove pesme napamet i naravno bila na svim njegovim koncertima u Domu Sindikata tih davnih 70tih i 8’tih. Volela sam te koncerte na kojima sam uvek sretala ista lica, tonula iznova u lepotu zvuka i stiha ali ipak sam nekako najviše volela da ga slušam u polumraku moje sobe, poluzatvorenih očiju, nepomična na krevetu ili podu, dok mi se činilo da je samo bajka preda mnom, da je život sav jedan predivan san …

Ko me može povrediti kad me ova muzika štiti? Kako bi čovek uopšte mogao učiniti zlo drugom čoveku kad ovakvi stihovi postoje? Ležala bih tako u polumraku u slatkom iščekivanju odrastanja i onome što će mi ono doneti…”

Emisiju ” Zvezde pop estrade” koju slušate sredom od 16.10  h u programu Radio Borova , tonski i tehnički realizuju Borislav Vuković i Srđan Knežević. Emisiju priprema i vodi Srđana Nikolić. Slušajte i uživajte ! 

 

 

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.