22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Potpisani ugovori za projekte na potpomognutim područjima

2 min read

Danas je Zagrebu održano svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ). Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije će ove godine finansirati 235 projekata u ukupnom iznosu od 72 miliona i 700 hiljada kuna.

Na stranicama Ministarstva ranije je objavljena lista odabranih projekata, među kojima je i projekat modernizacije javne rasvete u Opštini Borovo, koji će biti sufinansiran u iznosu od 250 hiljada kuna, u ulicama Vukovarska, Glavna, Školska i Ozrenska, a zahvaljujući kojem će ove četiri ulice dobiti modernu LED rasvetu.

Odobren je i projekat Opštine Trpinja za izgradnju nove, energetski efikasnije javne rasvete u Klaićevoj ulici u Boboti, u iznosu od 250 hiljada kuna. Opština Markušica povukla je 250 hiljada kuna za izgradnju parkirališta i pešačke staze, a u istom iznosu podržan je i projekat opštine Šodolovci, koja kreće u rekonstrukciju društvenog doma s prostorijama opštine u tom mestu.

Opštini Erdut je za rekonstrukciju nogostupa u naseljima erdutske opštine odobreno 200 hiljada kuna, dok je Opština Negoslavci za sanaciju lokalnih cesta povukla 100 hiljada kuna.

Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2017.godinu sufinansiraće se i projekat Grada Vukovara koji se odnosi na modernizaciju javne rasvete u naselju Sotin i to u iznosu od 400 hiljada kuna.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.