13/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kako lečiti bolesnu jetru?Zašto su korisne grožđice, surutka, đumbir?

3 min read

U emisiji “Preokret” i danas vas, poštovani slušaoci , brojnim informacijama vodimo ka boljem zdravlju;lekari, nutricionisti i dijetetičari proučavaju i donose rezultate raznih istraživanja koja nam mogu pomoći u lečenju brojnih bolesti . Danas upoznajemo jetru kao najveći unutrašnji organ u ljudskom organizmu , simptome bolesti jetre,a govorićemo i o načinima pirodnog lečenja , o surutki, zašto su zdrave grožđice i čemu služi đumbir , kako se pravi detoks- đumbirova voda ili čaj i koliko je koristan u ishrani čoveka.            Jetra je najveći unutrašnji organ u ljudskom organizmu i jedan je  od najaktivnijih organa pa je zato i nazivaju biohemijskom laboratorijom organizma. Funkcije jetre su mnogobrojne, u njoj se odigrava metabolizam proteina, masti i ugljenih hidrata, hormona i lekova, sinteza faktora koagulacije krvi, stvaranje žuči, detoksikacija, kao i odstranjivanje štetnih supstanci.Surutka je moćan čistač jetre, a čista  jetra je ključ  dobrog zdravlja. Ako bolujete od bilo kakve bolesti jetre, redovno pijte surutku. U početku surutku pijte umereno, jer ona ima diuretička svojstva. Možete je piti triput dnevno po 1,5 decilitar, a  ovu dozu postepeno možete povećati i do  1 litre dnevno.

Postupak čišćenja jetre sa suvim grožđem  : ujutro uzmite pola šoljice suvih grožđica i potopite ih u toplu vodu. Nakon 15 minuta isperite ih pod mlazom tekuće vode. Zatim ih ponovo stavite u šolju i pospite kipućom vodom do vrha. Ostavite da tako odstoje 24 sata na sobnoj temperaturi. Sledećeg jutra na prazan stomak popijte ovaj napitak, a suvo grožđe pojedite. Za bolje efekte detoksikacije savetuje se apsolutno mirovanje u krevetu jedan do dva dana. Osim toga, preporučljivo je da u jedan termofor sipate toplu vodu i da ga držite ispod desnog rebra.
Ova procedura može da se obavlja jednom nedeljno tokom perioda od mesec dana. Rezultati su zaista zapanjujući, a već nakon prvog puta osećaćete značajno olakšanje i poboljšanje. Uverićete se i sami da  je za vas i vaše telo najbolji izbor suvo grožđe za čišćenje jetre, čime ćete celom vašem telu dati neophodnu dozu lekovitih materija. O svim ovim temama , saznajte više u emisiji ” PREOKRET” koja je na programu Radio Borova četvrkom od 16.10 h. Tonska i tehnička realizacija Borislav Vuković i Srđan Knežević. Emisiju priprema i vodi  Srđana Nikolić. Želimo vam dobro zdravlje !

 

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link