22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Fijakerist”,”Malo ja,malo ti”,”Hej,žalim,žalim”i dr.-pesme ansambla “Narakord”

2 min read

 

Danas slušamo starogradske pesme i govorimo o ansamblu “NARAKORD” koji je sinonim za kvalitetnu i lepu staru , a i novu gradsku pesmu.
„Velika kulturna baština našeg naroda zaslužuje da se neguje na dostojan način, ne krnjeći lepotu i raznolikosti večnih pesama. Brižljivo odabranim aranžanima, ansambl „Narakord“ se predstavlja čistoćom i briljantnošću glasova. On ujedinjuje starogradske i narodne pesme Srbije i drugih krajeva, snagom i jednostavnošću svojstveno autentičnom tradicionalnom stilu“ napisao je Ɖorđe Kangrga osnivač jednog od najstarijih ansambala starogradskog melosa u Srbiji- ansambla” NARAKORD”.

Da je to zaista tako posvedočićemo se i sami ,na samom početku emisije slušamo jednu od njihovih najpoznatijih pesama -pesmu “FIJAKERIST”…… Emisiju “Starogradska riznica ” slušate petkom u programu Radio Borova od 16.10 h, tonska i tehnička realizacija : Srđan Knežević i Borislav Vuković.Priprema i vodi Srđana Nikolić. Slušajte i uživajte u lepim notama i pesmama koje uvek ima na ovim  radio-talasima !

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.