17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Čujte Srbi,čuvajte se sebe”napisao najveći prijatelj Srba dr Arčibald Rajs

2 min read


U današnjoj emisiji “LAĐA SEĆANJA “RB  s posebnim poštovanjem govorimo o čoveku , prijatelju srpskog naroda za sva vremena, koji je u Srbiju došao iz Švajcarske u najtežim vremenima stradanja Srba u Velikom ratu da pomogne . Govorimo o doktoru Rudolfu ARČIBALDU RAJSU i njegovoj neustrašivoj i jedinstvenoj misiji.Od mnogih ponuda koje je dobio, ovaj veliki čovek izabrao je Srbiju želeći da upozna taj mali neustrašivi i hrabri narod sa svim vrlinama i manama.
Kao ratni izveštač dr Arčibald Rajs objavljivao je članke u uglednim i tiražnim evropskim časopisima o pomenutim događajima i omogućio time probijanje informativne blokade Srbije i prodor istine o stradanju srpskog naroda u svet. Takvo angažovanje na strani srpske istine i Antante dovelo ga je u središte napada i pretnji u zemljama Centralnih sila, pa čak i u neutralnoj Švajcarskoj.

dr Arčibald Rajs

Osvedočeni prijatelj Srba ostavio je u rukopisu pre osam decenija svoj politički testament pod naslovom “Čujte Srbi,čuvajte se sebe”, čije su poruke i pouke više nego aktuelne i danas. …Emisiju “Lađa sećanja ” slušate utorkom  u programu Radio Borova od 14.10 h . Tonska i tehnička priprema i realizacija : Srđan Knežević, Borislav Vuković i Srđan Bošnjak . Priprema i vodi – Srđana Nikolić.  Slušajte i uživajte !

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.