15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru

3 min read

S ciljem promocije hrvatske poljoprivredne proizvodnje i u Vukovaru je poslužen “Doručak s hrvatskih farmi”.Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pozvao je građane da kupuju domaće proizvode, jer se time podstiče hrvatska poljoprivreda, privreda i čuvaju radna mesta.
 
– To su najkvalitetniji proizvodi i zdravstveno ispravni. Kontrolu provode i Ministarstvo i naše inspekcije i znamo šta jedemo. Kupovinom hrvatskih proizvoda podstičemo poljoprivrednu proizvodnju, u koju ulažemo milijarde kuna godišnje, podstičemo hrvatsku privredu, čuvamo radna mesta i vodimo brigu o svojoj državi i proizvođačima – rekao je Tolušić.  

Na primedbu novinara da mnogi građani, naročito oni slabije platežne moći, i dalje biraju nekvalitetnije, ali jeftinije proizvode, Tolušić kaže da su hrvatski proizvodi konkurentni, u odnosu na omer kvaliteta i cene.

U hotelu “Lav” posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mleko i mlečni proizvodi, meso, jaja, med i hleb, s oznakama hrvatskog porekla, kao i proizvodi specifični za Vukovarsko-sremsku županiju. 

Ovu akciju pozdravila je i Ivana Petričević iz Starih Mikanovaca, čija se porodica bavi proizvodnjom konzumnih jaja.
 
– Naša farma je najveći proizvođač konzumnih jaja u Vukovarsko-sremskoj županiji i korisnici oznake “Jaja hrvatskih farmi”. Mislim da je ovo akcija hvale vredna, jer osim promotivne svrhe ima i edukativni karakter, tako da potrošači kad vide oznaku “Jaja hrvatskih farmi” znaju da je reč o proverenom i kvalitetnom proizvodu – priča Petričević.
 
Prisutne je pozdravio i župan Božo Galić, ističući da je ovo poljoprivredni kraj koji uveliko zavisi od poljoprivredne proizvodnje.
 
 – Imamo dosta dobrih proizvoda kojima treba dati prednost. Čestitam ministru Tolušiću na potezima koje donosi, kada su u pitanju uvozni proizvodi i loš kvalitet uvoznih proizvoda. Želimo da naši proizvodi budu na policama, ne samo u trgovinama nego i u turizmu – poručio je Galić.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link