Obeležavanje Međunarodnog dana žena u Borovu proteklo je u znaku ženskog preduzetništva. Prodajno-izložbenim sajmom ručnih radova i rukotvorina, umetničkih predmeta, nakita i proizvoda domaće radinosti, Aktiv žena SDSS-a opštine Borovo obeležio je Međunarodni dan žena.


 
Ovogodišnji sajam, uz učešće 10-ak žena iz Borova, Vukovara i Trpinje, ispred opštinske zgrade u Borovu otvorila je predsednica Aktiva žena SDSS-a opštine Borovo Senka Romić. Prisutnima se obratio i predsednik Opštinske organizacije SDSS-a opštine Borovo Srđan Jeremić. Okupljenim ženama poručili su da budu istrajne u borbi za svoja prava, da se obrazuju i uključuju u društveno-politički život svoje zajednice, u čemu će ih podržati i Samostalna demokratska srpska stranka.


 
Da se poslovi ne dele na muške i ženske, pokazao je načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, koji je za ovu priliku ispekao 100-tinjak palačinki.


 
Nikad nije kasno, poručuje borovska penzionerka Ljubica Mirosavljević, koja se tek po odlasku u penziju posvetila svojoj velikoj ljubavi iz mladosti – slikarstvu. I na ovogodišnjem “festivalu ženskog preduzetništva” u Borovu izložila je svoje umetničke slike, kako bi, ističe, promovisali kulturu i pokazali da su naše žene preduzetne i kreativne.
 


Za dobro raspoloženje pobrinuo se Tamburaški orkestar Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova, a posetioci su uživali i u degustaciji slanih i slatkih specijaliteta, koje su pripremile borovske žene.


 
Uz prigodne poklone, predstavnici lokalne samouprave posetiteljkama su delili crvene karanfile, prvobitno simbol radničkog pokreta, a danas Međunarodnog dana žena i borbe za ženska ljudska prava. 


Međunarodni praznik žena članicama borovskog Aktiva žena Samostalne demokratske srpske stranke i svim ženama čestitali su i predsednik SDSS dr Vojislav Stanimirović, predsednik Regionalne organizacije SDSS-a Vukovarsko-sremske županije Dušan Jeckov i sekretar Gradske organizacije SDSS-a grada Vukovara Vinko Lazić.


 
 Reportažni zapis s ovog događaja poslušajte u emisiji “Ženski eter”, koja je na našem programu u ponedeljak, 13. marta, od 14 časova i 10 minuta.