17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Otvoreno vukovarsko plivalište – biser Vukovara i regije

2 min read

Nakon 11 godina, koliko je trebalo za izradu projektne dokumentacije i izgradnju bazena u Borovu – naselju, Vukovar je dobio najmodernije plivalište u Hrvatskoj.  Vukovarsko plivalište zvanično je proglasila otvorenim izaslanica premijera Andreja Plenkovića i ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.  

Čast da prvi zaplivaju u novom bazenu imali su hrvatski veslački olimpijac Damir Martin i učenici vukovarskih osnovnih škola.
Ukupna investicija je vredna 62 miliona kuna (bez PDV-a) i u potpunosti je finansirana sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, odnosno iz državnog budžeta, kaže direktorica Fonda Ljiljana Blažević.  

Direktor Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo, koja rukovodi plivalištem, rekao je kako se objekat sastoji od bazena olimpijskih dimenzija, ali i dva manja vanjska bazena s toboganom. U zatvorenom delu postavljen je i moderni LCD semafor površine 12 kvadrata, 722 sedeća mesta, fitnes dvorana, kafić, restoran, dve saune, svlačionice i drugi sadržaji. Vukovarsko plivalište za građane će biti otvoreno od 1. marta. Već 14. marta na bazenima će se održati i prvi sportski spektakl – vaterpolo utakmica reprezentacija Hrvatske i Francuske.


 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.