02/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Starim notama i ritmovima do “Laboratorije zvuka”

2 min read

U ovom terminu slušamo drugačije ritmove i note,a danas vas upoznajemo sa radom pop rok grupe “LABORATORIJA ZVUKA” .
Ovu novosadsku pop-rok grupu osnovali su i vodili braća Predrag i Mladen Vranešević. Bili su veoma originalni, ekscentrični, i po mnogo čemu, išli ispred vremena. Njihovi atraktivni nastupi-performansi inspirisani su “cirkuskim predstavama”, što je po prvi put viđeno na tadašnjoj sceni.

Braća Vranešević su od rane mladosti svirali u raznim bendovima, a 1971.godine prvi put sarađuju, kada su napravili muziku za kratkometražni film “Zdravi ljudi za razonodu”, za koju dobijaju nagradu na Festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu. Od tada su komponovali muziku za filmove „Splav meduza“, „Veštački raj”, “Još ovaj put”, “Kraj rata”, “Oktoberfest”, “Original falsifikata”, “Pun mesec nad Beogradom” i druge. Napravili su nezaboravnu muziku i špice za TV emisije “Poletarac”, “Priče iz Nepričave” i “Čik pogodi ko sam”.

1978.godine sa svojim saradnicima iz studija formiraju „Laboratoriju zvuka“. Prvi zvanični nastup i uspeh imali su na Opatijskom festivalu, sa pesmom „Dok vam je još vreme“ koja svojom vedrinom oraspoloži svakog slušaoca. Emisiju ” Zvezde pop estrade” slušate sredom od 16.10 h u programu Radio Borova. Tonska i tehnička realizacija Borislav Vuković , a emisiju  priprema i vodi Srđana Nikolić. Uživajte !!!

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.