02/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

“Tamburica fest”od 2011.g. do 2016.g.

2 min read

 

“OBOŽAVAM TAMBURAŠKI SPEKTAKL NA PETROVARADINU ” izjavio je 2016.g. popularni Halid Bešlić, jedan od najpopularnijih balkanskih estradnih umetnika.
-„Tamburica fest“ je jedna od najlepših priča u Srbiji. Tim rečima, Halid Bešlić koji ove godine nastupa ponovo na Petrovaradinskoj tvrđavi, ne krijući emocije ističe u prvi plan zadovoljstvo dolaska u Novi Sad i najavljuje novi spektakl. Popularni pevač, na sceni već 37 godina, koji je održao na hiljade solističkih koncerata širom planete, ima 16 snimljenih i dva albuma uživo rasprodatih u milionskim tiražima, više od 500 humanitarnih koncerata najavljuje istinsko druženje sa publikom i njegovim fanovima.
-Spektakl – “Tamburica fest “čine tamburaši i 20.000- 30.000 ljubitelja istinske muzike, one iz duše i jedva čekam da dođem u Novi Sad- kaže Halid Bešlić.- Pre dve godine sam bio na “Tamburica festu” i zaista je bio spektakl pa će, ako je po tome suditi, od 21. do 25. juna, očekujem, biti još bolje. Ja ću, po tradiciji i običaju tamburaške smotre, najpre na koncertu  nastupiti u pratnji tamburaškog orkestra sa sedam- osam pesama, a u drugom bloku sa mojim bendom. Inače, moje pesme se nalaze u repertoaru tamburaških orkestara na ovim prostorima. Reč je o pesmama koje imaju upravo tu tamburašku nit i redovno se dešavalo da s tamburašima, bez probe, odsviramo i otpevamo te pesme. Emisiju ” Starogradska riznica ” slušajte petkom od 16.10 h . Tonski i tehnički realizatori emisije : Srđan Knežević, Srđan Bošnjak i Borislav Vuković, a vodi i priprema Srđana Nikolić.

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.