21/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nagrađene najlepše pesme o vinu

2 min read

Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” pododobor Bijelo Brdo i Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Jovan Jovanović Zmaj” iz Bijelog Brda saopštili su rezultate konkursa za najlepšu pesmu o vinu. Žiri u sastavu: Vukosava Milakić, bibliotekarka iz Dalja, Stevan Babić , predsednik daljske Prosvjete i Đorđe Nešić, književnik iz Bijelog Brda pregledali  su 15 radova koje je poslalo devet autora i jednoglasno doneli odluku o tri nagrađene pesme.

Prvo mestu i nagradu od 10 litara vina osvojila je Nevenka Stepanović iz Bobote za pesmu “Kapelac i vino”, drugo mesto i nagrada od 5 litara vina pripala je Milenku Vasiljeviću Čiki iz Osijeka za “Pesmu o vinu” , a treće mesto zauzela je Gordana Pavić iz Dalja s pesmom “Svi ga vole” kojoj pripada nagrada od tri litre vina.

Nagrade će biti uručene, a prvonagrađena pesma i pročitana na manifestaciji “Degustacija bjelobrdskih vina” koja će biti održana sutra, 11.februara, u Domu kulture u Bijelom Brdu s početkom u 19 časova. Organizatori i članovi žirija zahvaljuju svim učesnicima konkursa te pozivaju sve zainteresovane na sutrašnju manifestaciju.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.