15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Skupština Lovačkog saveza VSŽ

2 min read

U prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko-sremske županije održana je redovna izveštajna skupština Lovačkog saveza Vukovarsko-sremske županije. Na sednici kojom je predsedavao predsednik Saveza Mirko Bošnjak prihvaćeni su svi izveštaji dnevnog reda.
 
Prisutne je pozdravio župan  Vukovarsko-sremske županije Božo Galić koji je naglasio važnost lovačkih društava u održavanju biološke raznolikosti i društvenom životu ruralnih prostora, te potvrdio da cena zakupa neće rasti. Na kraju je zaključio da će Vukovarsko-sremska županija nastaviti podržavati rad društava i pomagati ih na svim nivoima.
 
Osim župana, subotnjoj skupštini je ispred Vukovarsko-sremske županije prisustvovao Krunoslav Buhač, viši stručni saradnik za šumarstvo i lovstvo koji je dao kratku informaciju o mogućnostima korištenja sredstava iz javnih izvora, te najavio obilazak cele Vukovarsko-sremske županije.
 
Tom prilikom će pojedinačno sa lovačkim društvima i čelnicima jedinica lokalne samouprave odrađivati radne sastanke.
 
Takođe je obavestio prisutne da je Vukovarsko-sremska županija pokrenula konkretne aktivnosti za rešavanje statusa zemljišta i lovačkih i ribičkih objekata koji se na njima nalaze, što su pozdravili svi prisutni.
 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link