“Ramalama ding dong”,”Pokloniću joj nebo”, “Be-be” najpoznatije od ” Vampira”

Vampiri su počeli da nastupaju uživo tek u drugoj polovini 1991. godine. Tokom 1991. i 1992. godine odsvirali su oko 100 živih koncerata širom Srbije. U proleće i leto 1992. godine imali su zajedničku turneju sa grupom Neverne bebe. Vampiri su takođe nastupali za vreme studentskog protesta protiv režima Slobodana Miloševića koji se održavao paralelno sa čestim protestima opozicije nakon što su SR Jugoslaviji zavedene sankcije u maju 1992. godine. Na tim nastupima, bend je redovno izvodio pesmu Zdravka Čolića ”Glavo luda”.

Film Mi nismo anđeli i Jugovizija (1992)
Godine 1992, Vampiri su komponovali muziku za film Mi nismo anđeli Srđana Dragojevića. Radilo se o četiri pesme: Subota je uveče (a ja nemam para), Zaljubljena tinejdžerka, Be-be i Pokloniću joj nebo. Vampiri se inače pojavljuju u Mi nismo anđeli u sceni na bazenu (žurka kod Dude) u kojoj izigravaju uobražene tinejdž-zvezde koji obesno guraju devojke u bazen.

Iste godine nastupili su na Jugoviziji 1992, poslednjem jugoslovenskom izboru za predstavnika na Pesmi Evrovizije, sa pesmom Ding ding dong i osvojili drugo mesto (41 poen), tri poena manje od Ekstra Nene.Pesme iz filma Mi nismo anđeli i Ding ding dong uvrštene su na treći album, Be-be, koji je sastav 1993. objavio za novog izdvača ZAM Rake Đokića.             Emisiju “Zvezde pop estrade” slušajte sredom od 16,10 h na talasu Radio Borova !Tonska i tehnička realizacija – Borislav Vuković, Srđan Knežević i Srđan Bošnjak. Priprema Srđana Nikolić.