15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Novi “smederevac” i veš-mašina od “Borovskog srca”

3 min read

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović i generalni sekretar Srpskog narodnog foruma Zoran Kojić uručili su danas pomoć dvema porodicama u Borovu koja je prikupljena u okviru humanitarnog malofudbalskog turnira “Borovsko srce”. Na turniru odigranom 24. i 25.decembra prošle godine, od kotizacije učesnika i dobrovoljnih priloga posetilaca prikupljeno je 4600 kuna od kojih su kupljeni šporet i veš-mašina. Porodicu Moćić, Dragana i njegovu majku Nadu,  obradovao je novi “smederevac”.

“Zahvaljujem se “Borovskom srcu”, hvala svima”, rekao je Dragan. Stari šporet je poprilično dotrajao budući da ima već 14 godina, a za novi Moćići nisu imali novca jer je Dragan bez posla. Slična je situacija i u porodici Aleksić u kojoj žive Dušica i Srđan sa svojih četvero dece. Njima je uručena nova veš-mašina.

“Imamo četvero dece i kod nas mašina pere svaki dan. Dobro nam je došla nova veš-mašina jer je stara više puta bila na popravku. Hvala donatorima i svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji”, poručila je 30-godišnja Dušica.

Baćanović i Kojić zadovoljni su akcijom i još jednom su zahvalili svima koji su u njoj učestvovali.

“Danas imamo priliku videti završnicu akcije koja je krenula krajem prošle godine, a to je humanitarni turnir “Borovsko srce” . On je danas dobio puni smisao doniranjem uređaja ovim porodicama čije zadovoljstvo i radost možemo preneti svim ljudima koji su učestvovali u humanitarnom turniru. Ponosan sam što sam deo ove humane akcije i sigurno je da ćemo se truditi da ova akcija traje i u narednim godinama i da pomogne još mnogim porodicama u Borovu kojima je ta pomoć potrebna”, rekao je Baćanović.

“U momentu kada sam započeo ovu akciju pre pet godina, nisam očekivao da će ona preći u tradiciju i da ćemo svake godine organizovati taj turnir i pomoći onima kojima je to zaista potrebno. S jedne strane sam žalostan što još uvek postoje porodice kojima je pomoć potrebna, a s druge strane, drago mi je da smo u mogućnosti da im na ovaj način pomognemo i popravimo život koliko je to moguće”, rekao nam je Zoran Kojić, generalni sekretar SNF-a i pokretač akcije “Borovsko srce”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link