22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poziv za podnošenje predloga za dodelu priznanja VSNM-a VSŽ

2 min read

Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije objavilo je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu priznanja za izuzetna dostignuća, doprinos i zalaganje u oblastima nauke, kulture, umetnosti, obrazovanja i sporta te društvenog i ekonomskog napretka, od značaja za srpsku zajednicu na području Vukovarsko-sremske županije.

Iz Veća srpske nacionalne manjine pozivaju građane, pravne osobe i članove Veća da podnesu svoje predloge za dodelu priznanja Veća. Plaketa se može dodeliti istaknutim pojedincima ili pravnim licima iz zemlje i inostranstva, a Povelja se dodeljuje istaknutim pojedincima za životno delo, za njihov ukupan profesionalni i društveni rad.

Predlozi za dodelu priznanja podnose se najkasnije do 15.februara, u pisanoj formi i moraju biti detaljno obrazloženi i dokumentovani. Predlozi se mogu doneti lično u Veće ili poslati poštom na adresu: Eugena Kvaternika 1, Vukovar, s naznakom “Za dodelu priznanja”. Priznanja će biti dodeljena na krsnoj slavi Veća, 26.februara, na dan Svetog Simeona Mirotočivog.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.