26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Grad će pomoći KUD-u Sloga u sanaciji štete na grejanju

2 min read

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odeljenja za kulturu Marina Sekulić obišli su danas prostorije KUD-a Sloga u kojima je zbog izrazito niskih temperatura došlo do puknuća radijatora i kvara na sistemu centralnog grejanja odnosno prestanka rada pumpe za vodu. Predsednica društva Bojana Patković rekla je kako su se gradonačelniku obratili zbog toga što ne poseduju sredstva za sanaciju štete koja po sadašnjim procenama iznosi do 25.000 kuna. “Trenutno smo se prilagodili situaciji, ono što je hitno odrađujemo u alternativnim prostorima i sarađujemo s organizacijama koje će nam ustupiti svoje prostorije dok se šteta ne sanira”, rekla je Patković.

„Stalo nam je da društvo ima uslove koji su primereni radu te ćemo stoga u dogovoru s predsednicom KUD-a Sloga Bojanom Patković i članovima iznaći najbolje rešenje za sanaciju nastale štete “, rekao je gradonačelnik Penava te naglasio vrednost koje Kulturno-umetničko društvo Sloga ima za grad Vukovar. „KUD Sloga je društvo s izuzetno dugom tradicijom koja promoviše Vukovar u Hrvatskoj i inostranstvu, bogatstvom kulturne baštine, narodnih plesova i pesama, narodnih nošnji što čini kulturu našeg grada i pripadnika srpske nacionalne manjine. Upravo iz tog razloga smo odmah reagovali i odlučili pružiti pomoć“, istakao je Penava.

U okviru Kulturno-umetničkog društva Sloga deluju dečja grupa, tamburaški orkestar i etno radionica, s ukupno 87 aktivnih članova, a planovi za ovu godinu su brojni programi u Hrvatskoj i inostranstvu.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.