22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opštinski budžet za 2017. težak gotovo 11 miliona kuna

3 min read

Opštinsko veće opštine Borovo jednoglasno je usvojilo budžet za narednu godinu “težak” 10 miliona i 837 hiljada kuna. Najveći deo na prihodovnoj strani očekuje se od tekućih potpora iz državnog budžeta i kapitalnih potpora iz državnih i evropskih fondova, poreza na dohodak i komunalne naknade. Na strani rashoda, najveći izdaci planirani su za završetak kanalizacije , oko 2 miliona kuna te izgradnju reciklažnog dvorišta za šta je predviđeno milion i 800 hiljada kuna. Kod mesnog groblja u Borovu i ispred borovskog Dečjeg vrtića biće izgrađeni parkinzi, što će ukupno koštati 190 hiljada kuna, dok je 450 hiljada kuna namenjeno nastavku izgradnje ceste takozvanog crnog puta i ceste do preduzetničke zone. Planirano je i uređenje šetališta u centru mesta u iznosu od 200 hiljada kuna.

Sledeća godina biće godina izrade projektne dokumentacije za brojne projekte koji će biti realizovani za dve do tri godine. Jedan od njih odnosi se na izgradnju Doma za stare i nemoćne osobe u centru Borova, na mestu stare zadruge, a drugi na izgradnju višenamenskog objekta u blizini Sloginog stadiona u kojem će svoj prostor za rad naći Udruženje penzionera Borovo, rekao je predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić. Prema usvojenom budžetu za narednu godinu Opština Borovo će kao i do sada izdvajati sredstva za rad udruženja, jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženima, naknade za novorođenčad i školske udžbenike, za sufinansiranje cene prevoza srednjoškolaca, stipendije i školarine. Novost je da će iduće godine Opština finansirati i Školu u prirodi učenika trećeg razreda Osnovne škole Borovo.

Pre donošenja plana budžeta za narednu godinu, većnici su usvojili izmene ovogodišnjeg opštinskog budžeta koji je izvršen u iznosu 6 miliona 395 hiljada i 500 kuna. On je za oko 3 miliona manji od planiranog jer zbog problema u funkcionisanju Vlade RH nisu realizovani projekti izgradnje reciklažnog dvorišta i javne rasvete, odnosno izmene sadašnjih žarulja led rasvetom, koji su trebali biti finansirani iz državnih fondova. Ovi projekti u planu su da se provedu 2017.godine.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.