30/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Kaliopi-život i delo poznate makedonske muzičarke

4 min read

Kaliopi Bukle ili poznatija kao samo Kaliopi, makedonska pevačica je i tekstopisac, pop-diva i poznata balkanska muzičarka. Rođena u Ohridu 28. decembra 1966.g.Kaliopi je jedna od najpoznatijih vokala balkanske muzičke scene, prepoznatljiva po svom specifičnom glasu. Slavu je stekla kompozicijama “Bato”, “Oboji me”, “Mesečina”, “Na pat do Makedonija” i drugima.

Kada je kao 18- to godišnjakinja u Makedoniji prvi put postala slavna, Kaliopi Bukle drsko je novinarima znala reći da prvo ide na burek, a onda će doći odraditi intervju. Danas je 46-godišnja muzička diva, koja ima svoje “fun klubove” i u Brazilu, Rusiji, Engleskoj… i iza sebe više od  35 godina karijere, a zrači dragošću te s medijima ima sjajan odnos.
Pevačica Kaliopi Bukle uvek je imala hrabrosti da se suoči sa izazovima, iskušenjima, patnjom i teškoćama iz kojih je učila. Danas je ponosna na sve što je činila, a ponajviše na svaki pružen oproštaj i izrečeno izvini
Pevačica čiji su glas poredili sa veličanstvenim vokalom čuvene Marije Kalas, makedonska diva Kaliopi Bukle , decenijama istim intenzitetom intrigira javnost. Retko je govorila o najintimnijim sferama svoga života, ali je često bila meta zlih jezika koji su svakodnevno ispredali novu sočnu priču. Na negativne komentare nikada se nije osvrtala, niti previše marila za to šta će ko o njoj da pomisli. Međutim, njena obnovljena saradnja sa bivšim suprugom Romeom Grilom od koga se razvela krajem devedesetih godina prošlog veka sve je iznenadila. U iskrenom intervjuu za magazin Story, pevačica otkriva da li je među njima bilo kako se u narodu kaže – “zle krvi”, kako su se pomirili, ali i u kakvom su odnosu danas.
– Falio mi je, pa sam jednostavno okrenula broj telefona i rekla mu to. Najviše mi je nedostajao kada sam se u dugogodišnjoj karijeri našla pred najvećim mačem sa dve oštrice nazvanim Evrosong. Tada sam bila sigurna da je on jedini koji može sa mnom da ponese tovar, na svoja leđa preuzme deo odgovornosti i neko ko ima najveći motiv da napravi pravu pesmu jer me najbolje poznaje.
Story: Koliko je teško nakon toliko godina ostaviti stare razmirice po strani, reći izvini i nastaviti dalje?
– To je moja lična karta ljudskosti. Kada pogrešim, umem da se izvinim, kada je prema meni učinjena greška, oprostim. Najbitnija su životna pokrića, a to su naši postupci i emotivne investicije.
– Između nas se nekad dogodila ljubav, istinska i prava. Dogodilo nam se vreme, muzika, dete…, naš sin PAKO koji sada ima 20 god. Dogodio nam se razvod, bol, patnja… Dogodio nam se život. Kada je neko sam po sebi jak i pronađe motiv kao što smo to učinili on i ja, onda čovek može da razvija novi odnos i nove priče. Mi ih stvaramo u muzici, gde je naš odnos najjači. I za to je potrebna ljubav, ljudska ljubav…… priča Kaliopi.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.