22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Inspirativna priča o četiri žene

2 min read

 

 

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vukovar održana projekcija dokumentarnog filma “Svemu unatoč: 4 priče o ženama”, koja je održana u okviru projekta “Žene na tržištu rada – procena uticaja roda”. Projekat provodi Udruženje B.a.B.e. iz Zagreba s partnerima.  Film donosi inspirativne priče četiri žene, koje su se unatoč brojnim preprekama s kojima su se u životu susretale – od nasilja u porodici do nezaposlenosti i mobinga, uspele izboriti na tržištu rada u Hrvatskoj i pronaći zadovoljstvo, rekla je uoči projekcije voditeljica projekta Tihana Bertek iz udruge B.a.b.e.

 Sinoćnjoj projekciji prisustvovala je i 45-godišnja Jasmina, jedna od četiri hrabre žene o kojima govori ovaj film, u produkciji TV “Student”. Kao strana državljanka s boravkom u Hrvatskoj, u braku je bila 17 godina i trpela porodično nasilje sa svoje četvero dece, sve dok se zbog dobrobiti svoje dece nije odlučila da napusti muža alkoholičara i zlostavljača. Danas je zaposlena kao domaćica u Sigurnoj kući Vukovarsko-sremske županije i sa svojom decom živi jedan normalan život, kakav zaslužuje.

Sinoćnja projekcija, ujedno je poslednja javna aktivnost u sklopu projekta “Žene na tržištu rada – procena uticaja roda”. Projekat provodi udruženje B.a.b.e. s partnerima – Vukovarskim institutom za mirovna istraživanja i obrazovanje iz Vukovara, udruženjem “Legalina” iz Gračaca, Fakultetom političkih nauka iz Zagreba i Gradom Zagrebom, a cilj mu je ojačati zagovaračku ulogu organizacija civilnoga društva, usmerenu na opštu transparentnost, otvorenost i dobro upravljanje hrvatske javne uprave na polju rodne ravnopravnosti, a naročito onih politika koje doprinose stvaranju pozitivnog okruženja za žene na tržištu rada. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.